ολυμπιακος προγνωστικα μπασκετ στοιχημα

Αν μη τι άλλο, μπορούμε να συμφωνήσουμε για το κοινό σημείο μεταξύ των δύο αποψινών αντιπάλων, στις οκτώ, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Basket League, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λάρισας, που είναι η δυναμική που έχουν και οι δύο ομάδες τους τελευταίους μήνες στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Και κάπου εδώ αρχίζουν οι διαφορές.

Διότι, μπορεί και οι δύο ομάδες να διάγουν περίοδο παρατεταμένης φόρμας αλλά, μπορούμε να συζητήσουμε για πολλά πράγματα για τον αποψινό αγώνα αλλά όχι για τον τελικό νικητή, ακόμη κι αν μιλάμε για τον αθλητισμό όπου θεωρητικά όλα γίνονται.

O Ολυμπιακός είναι απόψε το απόλυτο φαβορί, μια ομάδα που εκτός από θεαματικό μπάσκετ παίζει και αποτελεσματικό, ευρισκόμενος, πια, στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 19 νίκες και μία ήττα έχοντας 9 – 1 εντός έδρας από εκείνη την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο και με (πολύ) πιθανό ενδεχόμενο, πια, να είναι και η μοναδική που θα έχει στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Αν συνυπολογίσουμε και την ξέφρενη κούρσα που είχε στην κανονική περίοδο και στην Ευρωλίγκα, αυτή που του έδωσε και τη δεύτερη θέση της regular season και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αντιλαμβανόμαστε πόσο φυσιολογικό, εκτός από το δεδομένο των νικών και των ηττών, είναι και το εντυπωσιακό 92,9 πόντοι στην επίθεση και το 72,0 στην άμυνα.

Άλλωστε, αναφορικά και στον αποψινό αγώνα, να θυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο οι ερυθρόλευκοι πέρασαν βροντερά και από την Λάρισα όπου επικράτησαν εκτός έδρας με το άνετο 70 – 101.

Από την πλευρά της, η φιλοξενούμενη Λάρισα διάγει τις δικές της, φετινές, μπασκετικές, αλκυονίδες ημέρες, μια που μετά το αρχικό 1 – 7 προοιώνιζε ένα κακό πρωτάθλημα με πιθανότητες υποβιβασμού, ήρθε η αλλαγή του προπονητή και η απόφαση της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα με …πραγματικά καλούς ξένους παίκτες, δεδομένα που έφεραν την ομάδα στο 9 – 9 συνολικά και τα εντυπωσιακά 8 – 2 στα τελευταία 10 παιχνίδια και 5 – 0 στα τελευταία πέντε που έχουν δώσει, αλλά και στο 5 – 4 μακριά από τον κάμπο, καθώς και στο μέσον όρο του 76,8 με 80,3, σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα.

Στόχος των Θεσσαλών, που εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα από όλες τις ομάδες τους τελευταίους 10 αγώνες του πρωταθλήματος, είναι η είσοδος στα πλέι οφ, κάτι που -ανεξαρτήτως- του αποτελέσματος στον αποψινό αγώνα, φαίνεται, πια, πολύ πιθανό να πετύχουν.

Από πλευράς Ολυμπιακού ο Σάσα Βεζένκοφ πετυχαίνει 14,4 πόντους σε κάθε παιχνίδι, ο Τάιλερ  Ντόρσεϊ 11,6, ο Σακίλ ΜακΚίσικ 10,5 και ο Κώστας Σλούκας 9,6, ενώ για τους Λαρισαίους, ο  Στέφαν Μούντι σκοράρει 15,3 ανά αγώνα, ο Τζέιλεν Χάντσον 14,7, ο Μαρίν Μάριτς 14,2 και ο Ουσμάν Κρουμπάλι 9,9.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Χάντικαπ Ολυμπιακός – 20,5 με απόδοση ➡1,88

Πόντοι over 162,5 με απόδοση ➡1,88

Νικητής και under / over Ολυμπιακός και over 162,5 με απόδοση ➡1,93

Συνολικά εύστοχα τρίποντα over 20,5 με απόδοση ➡1,70

Πόντοι Τζέιλεν Χάντσον over 13,5 με απόδοση ➡1,70

Ασίστ Στέφαν Μούντι over 3,5 με απόδοση ➡1,55

Εύστοχα τρίποντα Τάιλερ Ντόρσεϊ over 2,5 με απόδοση ➡2,50