προγνωστικα nba

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (02:00, Cosmote Sport 4)

Το πρώτο εισιτήριο μέσω της 7ης θέσης για τα Playoffs της Ανατολής κρίνεται απόψε στο Brooklyn. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μια πολύ περίεργη σεζόν, δεν έπαιξαν σχεδόν ποτέ πλήρεις, και αυτό δεν θα γίνει ούτε τώρα. Μετά την ανταλλαγή του James Harden και την επανενεργοποίηση του Kyrie Irving, οι Nets αντεπιτέθηκαν στο κλείσιμο της σεζόν, τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 44-38. 20 νίκες σε 41 φετινά ματς στην έδρα τους είχαν στην κανονική διάρκεια της σεζόν οι γηπεδούχοι, όμως αυτό οφείλεται στις πάρα πολλές απουσίες που είχαν, και στο γεγονός πως στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ο Irving δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα ματς στο Brooklyn. Στις τέσσερις φετινές αναμετρήσεις με τους Cavaliers, ο απολογισμός της ομάδας του Steve Nash ήταν τρεις νίκες και μία ήττα. Σταθερά εκτός μάχης ο Ben Simmons, σίγουρα εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν ο Joe Harris, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αστράγαλο όμως αναμένεται να αγωνιστεί απόψε ο Seth Curry.

Ξεκίνησαν εξαιρετικά τη σεζόν οι Cavaliers, βρήκαν ρυθμό και χημεία και έδειχναν πως θα μπορούσαν να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της Ανατολής. Οι τραυματισμοί ωστόσο τους λύγισαν στην πορεία, κι έτσι έφτασαν τελικά στην 8η θέση της Περιφέρειας, με συνολικό ρεκόρ 44-38. υστερώντας στην ισοβαθμία με τους Nets. 19 νίκες σε 41 φετινά παιχνίδια τους μακριά από το Cleveland μέτρησαν στην κανονική διάρκεια της σεζόν οι φιλοξενούμενοι, που νίκησαν μόνο μία φορά σε τέσσερις αναμετρήσεις τους αποψινούς τους αντιπάλους. Πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του JB Bickerstaff ο τραυματισμός του Jarrett Allen, που δεν προλαβαίνει το αποψινό ματς και θα παραμείνει εκτός, επέστρεψε όμως και είναι κανονικά διαθέσιμος ο Evan Mobley.

Σαφώς πιο έμπειροι και σε καλύτερο συγκριτικά φεγγάρι οι γηπεδούχοι, που όσο έχουν στοα παρκέ τους Durant και Irving μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Πάρα πολύ καλή ως τώρα η σεζόν για τους νεανικούς Cavaliers, που είναι άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος, όμως χωρίς τον Allen ως φόβητρο στα δύο καλάθια, τα πράγματα θα είναι απόψε δύσκολα, και ίσως θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο ματς των Play-Ins για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα Playoffs μέσω της 8ης θέσης της Ανατολής. Λογικά θα σφραγίσουν απόψε το εισιτήριο για τα Playoffs οι γηπεδούχοι, με τον άσο να δίνεται χαμηλά, κάπου στο 1.20, και να μην παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ (04:30, Cosmote Sport 9)

Πραγματοποιώντας μια πάρα πολυ καλή σεζόν και εκμεταλλευόμενοι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό την έδρα τους, οι Timberwolves κατάφεραν να φλερτάρουν ακόμα και με την εξάδα στη Δύση, πριν τελικά καταλήξουν οριστικά στην 7η θέση της Περιφέρειας, και αναγκαστούν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τα Playoffs μέσω των Play-Ins. Η ομάδα του Chris Finch ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με συνολικό ρεκόρ 46-36, μετρώντας παράλληλα 26 νίκες σε 41 φετινά ματς στη Minnesota, είναι πάντως βέβαιο πως θα προτιμούσε να μην βρει απόψε απέναντί της τους αναγεννημένους Clippers σε αυτή τη φάση. Έχουν το πλεονέκτημα έδρας οι Timberwolves και θα προσπαθήσουν απόψε να σφραγίσουν την 7η θέση στη Δύση και το εισιτήριο για τα Playoffs, σε ένα ματς που αναμένεται μάλιστα να εμφανιστούν πλήρεις, αφού δεν έχουν να διαχειριστούν κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Παρά το γεγονός πως έπαιζαν σχεδόν όλη τη σεζόν με πολύ ηχηρές απουσίες και σημαντικά προβλήματα, οι Clippers έδειξαν πως είναι μια πολύ σκληρή, καλοδουλεμένη ομάδα και κατάφεραν με άνεση να εξασφαλίσουν από νωρίς την 8η θέση στη Δύση, με συνολικό ρεκόρ 42-40. Λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ο Tyronn Lue είδε με τεράστια χαρά τον Paul George να επιστρέφει, όντας μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση, και αργότερα και τον Norman Powell, αφήνοντας πια μοναδικό απόντα τον Kawhi Leonard. Σε πολύ καλό φεγγάρι οι φιλοξενούμενοι, ολοκλήρωσαν τη σεζόν με 5 συνεχόμενες νίκες, ενώ μέτρησαν συνολικά 17 επιτυχίες σε 41 παιχνίδια μακριά από το Los Angeles, επικρατώντας μάλιστα στις τρεις από τις τέσσερις φετινές τους αναμετρήσεις με τους Timberwolves. Ερωτηματικό για το αποψινό ματς ο Luke Kennard, που έχει πρόβλημα στον δικέφαλο και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Πάρα πολύ καλή ομάδα οι Timberwolves, και αποτελεσματικότατη στην έδρα της. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το μομέντουμ και η ψυχολογία μοιάζει να είναι με τους Clippers. Παραμένουν ελαφρύ φαβορί οι γηπεδούχοι, που έχουν απόψε όλα τους τα όπλα διαθέσιμα, αλλά η ομάδα του Los Angeles έχει την ποιότητα και την εμπειρία να διεκδικήσει απόψε το διπλό στη Minnesota και να πάρει την 7η θέση της Δύσης, μπαίνοντας οριστικά στα Playoffs. Επιλογή μας το διπλό των Clippers, με 7,5 μάλιστα πόντους πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, μαζί με το Over 214,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan.