βεζενκοφ, ολυμπιακοσ

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, από την αρχή πριν περάσουμε στα προγνωστικά μπάσκετ, για να καταλάβουμε πρώτα απ’ όλα τι είναι ακριβώς το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη Θεσσαλονίκης στις 19:15 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς δεν πρόκειται για εξ αναβολής παιχνίδι ούτε για παιχνίδι της αγωνιστικής που θα διεξαχθεί από το Σάββατο ως την  Δευτέρα, όπου μάλιστα διεξάγεται και το σούπερ ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Για πρώτη φορά φέτος, ο ΕΣΑΚΕ προγραμμάτισε να διεξαχθεί ένα παιχνίδι πρόωρα, ένα της 24ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί όμως ένα μήνα νωρίτερα, απόψε δηλαδή, ώστε να διευκολυνθεί η Ευρωπαϊκή προσπάθεια του Ολυμπιακού στην διοργάνωση της Ευρωλίγκας, καθώς μάλιστα οι Πειραιώτες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για την κανονική περίοδο της διοργάνωσης, οπότε υπήρχε το περιθώριο για κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως αυτή τη στιγμή η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια, κάτι που αποτυπώνεται και στον πίνακα της βαθμολογικής κατάστασης της Basket League, εκτός των άλλων σημαντικών αγωνιστικών -και όχι μόνο- δεδομένων.

Ολυμπιακός – Άρης

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς επί της ουσίας η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου θα κριθεί την Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων “Νίκος Γκάλης”.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει, μέχρι στιγμής 16 νίκες και μία ήττα, αυτή από τον  Παναθηναϊκό, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον πρώτο γύρο, έχοντας ένα εμφατικό 8 – 0 στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του και 8 – 1 στις εντός, λόγω αυτής της ήττας από τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρίσκεται εντός οκτάδας για τα πλέι οφ, μέχρι στιγμής, έχοντας πάντως αρνητικό πρόσημο σε νίκες και ήττες με 8 – 11 αντίστοιχα και με ένα αδύναμο 1 – 8 στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ενόψει του αποψινού, ιδιαιτέρως απαιτητικού αγώνα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήρθε και η απώλεια του Ολιβιέ Χάνλαν που βρίσκεται, πλέον, στην Βαλένθια για τη συνέχεια της σεζόν, προκαλώντας ένα ακόμα μεγάλο κενό στη σύνθεση του Άρη που συνεχίζει να μην έχει στη διάθεσή του τον Τζέιμς Κέλι ενώ πρόβλημα υπάρχει αναφορικά και με τη συμμετοχή του Σακούρ Τζούστον που είναι ασθενής.

Από πλευράς Ολυμπιακού σχεδόν όλοι θα είναι στη διάθεση του Μπαρτζώκα αφού φαίνεται πως επιστρέφει ο Μουσταφά Φαλ με τελευταίο ερωτηματικό την παρουσία -ή μη- του Κώστα Σλούκα.

Ολυμπιακός – Άρης Στατιστικά

Ο αποψινός, θα είναι ο δεύτερος φετινός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων μια που στις 7 Φεβρουαρίου στο Nick Gallis Hall,  στην Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 87 – 76 επί του γηπεδούχου Άρη, σε ένα παιχνίδι όπου ο απών, πια, Χάνλαν είχε πετύχει 35 πόντους!

Τώρα, ως προς τα ομαδικά στατιστικά ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 95,0 – 73,2 σε επίθεση και άμυνα κατά μέσον όρο, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα, ενώ ο Άρης πετυχαίνει κατά μέσον όρο 77,0 πόντους και δέχεται 77,7.

Σε ατομικό επίπεδο για τους γηπεδούχους πρώτοι σκόρερ κατά μέσον όρο είναι ο Σάσα Βεζένκοφ με 14,7 πόντους, ο Τάιλερ Ντόρσει με 11,5 και ο Κώστας Σλούκας με 10,0 ενώ από τους φιλοξενούμενους τους περισσότερους πόντους κατά μέσον όρο έχει ο Άντονι Κάουαν με 14,5, ο Ζίριους Γουίλιαμς μετά 11,0 και ο Σακούρ Τζούστον με 8,7.

Ολυμπιακός – Άρης Προγνωστικά Μπάσκετ

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής στο Ολυμπιακός – Άρης:

Χάντικαπ Ολυμπιακός -23,5 με ➡ απόδοση 1,91

Πόντοι over 162,5 με ➡ απόδοση 1,91

Συνολικά εύστοχα τρίποντα over 20,5 με ➡ απόδοση 1,87

Περισσότερα εύστοχα τρίποντα Τάιλερ Ντόρσει με ➡ απόδοση 2,30.