Παναθηναϊκός Αστέρας προγνωστικά

Η διακοπή των μεγάλων πρωταθλημάτων ανά την Ευρώπη στην FIFA Day «αδειάζει» το στοιχηματικό κουπόνι και με σπρώχνει σε επιλογή από το ελληνικό προϊόν.

Τα φιλικά των εθνικών ομάδων και τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν αγγίζουν την Super League, η οποία συνεχίζεται κανονικά. Από τις τρεις σημερινές αναμετρήσεις, οι δύο μπαίνουν στο μικροσκόπιό μου στα προγνωστικά στοιχήματος παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης Προγνωστικά

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και θα κληθεί για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει ότι στην έδρα του είναι το φαβορί απέναντι στις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι ιδιαιτερότητες που ανέφερα παραπάνω έχουν να κάνουν με την ταλαιπωρία που τράβηξαν οι ομάδες της Αττικής από την επέλαση του χιονιά τις προηγούμενες μέρες. Παίκτες εγκλωβίστηκαν στα προπονητικά κέντρα, προπονήσεις ακυρώθηκαν και γενικότερα ο καλός ρυθμός που ενδεχομένως να υπήρχε, ίσως χάθηκε.

Ο Παναθηναϊκός δεν πήγε φυσικά στην Καρδίτσα για να δώσει τον αγώνα ρεβάνς στο Κύπελλο απέναντι στην Καρδίτσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό ώστε να δουλέψει παραπάνω.

Οι πράσινοι έχουν βρει πλέον τον κατάλληλο τρόπο ανάπτυξης στο παιχνίδι τους. Τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμό. Δείχνουν να μην έχουν κανένα πρόβλημα στο σκοράρισμα, βάζοντας στον σχετικό πίνακα ολοένα και περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του παραμένει από την έναρξη της σεζόν, μια ομάδα, η οποία δυσκολεύεται πάρα πολύ στη δημιουργία. Μπορεί τα δείγματα γραφής στα φιλικά προετοιμασίας να ήταν εντελώς διαφορετικά όμως στο πρωτάθλημα σίγουρα άπαντες περίμεναν μια καλύτερη πορεία.

Είναι πάντως από τις ομάδες που πιστεύω ότι θα δυσκολέψουν τον Παναθηναϊκό αφού η ανασταλτική του λειτουργία βρίσκεται συνήθως σε καλά επίπεδα. Ο άσος πάντως στο 1.84 από την Stoiximan με 0% γκανιότα αποτελεί μια fair επιλογή.

Ιωνικός – Ατρόμητος Προγνωστικά

Στο γήπεδο της Νέαπολης έχουμε μια σπουδαία αναμέτρηση. Μπορεί να μην είναι το παιχνίδι που θα θέλξει με τα ονόματα των ομάδων το φίλαθλο κοινό αλλά τη θεωρώ καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Ιωνικός υποδέχεται τον Ατρόμητο και το σετ των αποδόσεων δείχνει τόσο ισορροπημένο όσο πραγματικά φαντάζει και το παιχνίδι στα μάτια μου. Οι γήπεδούχοι προέρχονται από 5η σερί ήττα όμως αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι και η απόδοση της ομάδας. Ακόμη και στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ιωνικός δεν ήταν τόσο κακός, είχε τις ευκαιρίες του, είχε δοκάρι για την ισοφάριση και γενικότερα στα εντός έδρας ματς βγάζει έναν ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά».

Ο Ατρόμητος μετά και από τη νέα αλλαγή προπονητή παλεύει να βρει τον δρόμο προς ένα καλό σερί, το οποίο θα τον ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι πλέον ψυχολογικό ή καθαρά αγωνιστικό. Ατομικά έχει την ποιότητα αλλά αυτό δεν σου φέρνει από μόνο του βαθμούς.

Θα ρισκάρω στον άσο, έχοντας στο μυαλό μου τις νίκες του Ιωνικού επί του Άρη και του ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι θα είναι αρκετά ψυχοφθόρα η αναμέτρηση και το 1-0 είναι το επικρατέστερο σκορ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1 (1.84 Stoiximan)

Ιωνικός – Ατρόμητος 1 (2.82 Stoiximan)