Τσιτσιπάς προγνωστικά

Η αναφορά μας, βέβαια, γίνεται για τον δεύτερο αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά, στις πέντε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, στην Μάργκαρετ Κορτ Αρίνα για το Australian Open στην Μελβούρνη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αναμετράται με τον εικοσιενάχρονο -και πρόσφατα νούμερο 88 του ATP Tour– Αργεντινό, για να περάσει στον επόμενο γύρο του αυστραλιανού Major.

Ο λόγος για τον Σεμπαστιάν Μπάες, τον οποίο θα βρει μπροστά του ο Τσιτσιπάς σε λίγες ώρες στην σκληρή επιφάνεια της Μελβούρνης, σε ένα παιχνίδι για το οποίο μπορούμε να δώσουμε μόνο τα στοιχεία των δύο αντιπάλων, να τους σκιαγραφήσουμε και να γίνει μια πρώτη πρόβλεψη, μια που οι δύο τενίστες δεν έχουν μεταξύ τους head to head. Εκτός απ’ αυτό, μια που μιλάμε και για έναν τενίστα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο υψηλό επίπεδο του tour, ο Μπάες μετέχει για πρώτη φορά στο Γκραν Σλαμ της Αυστραλίας.

Ο δεύτερος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο αυστραλιανό Open έκλεισε πριν από λίγες μέρες τα 21 του χρόνια, έχει συμπληρώσει τρία χρόνια ως επαγγελματίας, είναι δεξιόχειρας με backhand με τα δύο χέρια και έχει ύψος 1,70, θυμίζοντας στην σωματοδομή και στον τρόπο παιχνιδιού τον κορυφαίο, αυτή την εποχή, Αργεντινό τενίστα τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Η τελευταία του χρόνια ήταν αγωνιστικά και επαγγελματικά η πιο αποδοτική και “πλούσια”, μια που μέσα στο 2021 έφτασε από το νούμερο 300 στο νούμερο 97 έχοντας 44 νίκες και εφτά ήττες σε τουρνουά Τσάλλεντζερ. Τον Μάρτιο του 2018 έφτασε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης των εφήβων παίζοντας στον τελικό της κατηγορίας στο Ρολάν Γκαρός.

Έχει αγωνιστεί, επίσης, στα Next Gen Finals.

Για να αντιληφθούμε και τις διαφορές μεταξύ των δύο τενιστών σε επίπεδο ATP Tour, όχι μόνο σε επίπεδο τίτλων και διακρίσεων, όπου ο Μπάες δεν έχει καμία σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που ανήκει στην ελίτ εδώ και 4-5 χρόνια, αλλά και απολαβών, να σημειώσουμε πως ο Έλληνας τενίστας έχει, μέχρι στιγμής, αγωνιστικά έσοδα 16.300.000 δολάρια και ο Αργεντινός κάτι περισσότερο από 300.000.

Ανεξαρτήτως, πάντως, θέσης και χρημάτων, ο Μπάες είναι ένας τενίστας που τρέχει πολύ, δεν τα παρατάει ποτέ ενώ τη στιγμή την οποία γράφουμε θα πρέπει να τονίσουμε πως ότι ο Τσιτσιπάς έχει δώσει φέτος, όλα σε σκληρές επιφάνειες, τρία παιχνίδια με δύο νίκες και μία ήττα την ώρα που ο Αργεντινός έχει δώσει εννέα αγώνες, με πέντε νίκες και τρεις ήττες, όλες σε σκληρή επιφάνεια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε στον πρώτο γύρο τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ με 3-0 σετ (6 –2,6-4 και 6-3) την ώρα που ο Νοτιοαμερικανός αντίπαλός του απέκλεισε, πολύ πιο δύσκολα, τον Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας με 3-2 σετ (6-4, 4–6, 6–3, 1–6 και 6-2).

Ο Τσιτσιπάς είχε στο παιχνίδι του έξι άσους με τρία μόλις double faults έχοντας περάσει το 64 % του πρώτου του service και κερδίζοντας το 70 % των πόντων σε αυτό, την ώρα που ο αντίπαλος του είχε τρεις άσους στα πέντε σετ με δύο double faults, περνώντας το 79 % του πρώτου του service και κερδίζοντας πόντους στο 63 % αυτού.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Συνολικά games under 32,5 με απόδοση 1,72, νικητής αγώνα / συνολικά games Στέφανος Τσιτσιπάς και under 32,5 με απόδοση 1,72, σετ σκορ 0-3 με απόδοση 1,62, Συνολικοί άσοι under 12,5 με απόδοση 1,75, άθροισμα άσων και διπλών λαθών under 17,5 με απόδοση 1,91, Στέφανος Τσιτσιπάς Ποσοστού πετυχημένου πρώτου service over 62,5 με απόδοση 1,87, Στέφανος Τσιτσιπάς κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο service under 78,5 με απόδοση 1,87.