προγνωστικα nba

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (02:00)

Έστω και με μεγάλη δυσκολία, οι Wizards ξεπέρασαν το εμπόδιο των μαχητικών Magic, νικώντας τους με 102-100 στο Orlando. Δεύτερη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Wes Unseld, μια νίκη που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη, ώστε να κρατηθεί σε ένα καλό πλασάρισμα στην Ανατολή και να συνεχίσει την προσπάθεια να αναρριχηθεί ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Στην 9η θέση της Περιφέρειας οι γηπεδούχοι με συνολικό ρεκόρ 20-20, μετρώντας 10 νίκες σε 17 φετινά ματς στην Washington. Έχουν ήδη κερδίσει μία φορά φέτος τους Thunder οι Wizards, στα τέλη του Νοέμβρη με 101-99 μέσα στην Oklahoma City. Ελάχιστα τα προβλήματα απόψε για τους γηπεδούχους, αφού επιστρέφει κατά πάσα πιθανότητα και ο Montrezl Harrell, με μοναδικό απόντα να αναμένεται να είναι και πάλι ο Thomas Bryant.

Το πάλεψαν προχτές κόντρα στους Nuggets οι Thunder, χωρίς να καταφέρουν ωστόσο να αποφύγουν ακόμα μια ήττα, με 95-99 μέσα στην Oklahoma City. Από τέσσερις συνεχόμενες ήττες έρχονται οι φιλοξενούμενοι, που είναι προφανώς παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά, προσπαθούν ωστόσο να παραμένουν ανταγωνιστικοί και αξιόμαχοι. Σταθερά στην προτελευταία θέση της Δύσης η ομάδα του Mark Daigneault, με συνολικό ρεκόρ 13-26, έχοντας μέχρι στιγμής 5 νίκες σε 18 φετινά ματς μακριά από την Oklahoma City. Παραμένουν εκτός οι Isaiah Roby και Kenrich Williams, αμφότεροι λόγω COVID.

Σαφώς ανώτεροι ποιοτικά αλλά και από άποψη παραστάσεων οι Wizards, μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή τους φόρμα όμως έχουν βαθμολογικό κίνητρο και στην έδρα τους, εύκολα ή δύσκολα, αναμένεται να λυγίσουν τους Thunder. Χαμηλά ο άσος, γύρω στο 1.20-1.25, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (02:30)

Δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στους Pelicans οι Raptors, έδειξαν όμως και πάλι αποτελεσματικότητα και ηρεμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και επικράτησαν εντός έδρας με 105-101. 6 συνεχόμενες νίκες μετρούν οι γηπεδούχοι, που με ρεκόρ 20-17 έχουν σκαρφαλώσει στην 7η θέση της Ανατολής και χτυπούν πλέον ακόμα και την πόρτα της τετράδας στην Περιφέρεια. Μέτριες πάντως οι μέχρι τώρα εντός έδρας επιδόσεις τους, αφού έχουν φέτος 12 νίκες σε 22 ματς στο Toronto, έχουν ωστόσο κερδίσει τα 5 τελευταία ματς που έχουν δώσει στο γήπεδό τους. Δύσκολο ασφαλώς το έργο της ομάδας του Nick Nurse απόψε, κόντρα στους ισχυρούς Suns, σε ένα ματς που οι Raptors ενδέχεται να μην έχουν τους Scottie Barnes και Gary Trent Jr., αφού αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα μικροτραυματισμών.

Από κάκιστη εμφάνιση έρχονται οι Suns, που ηττήθηκαν εντός έδρας από τους ελλιπείς Heat με 100-123. Διεκόπη έτσι ένα σερί τριών νικών που έτρεχε η ομάδα του Monty Williams, η οποία θέλει να επιστρέψει απόψε στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, στη δύσκολη πάντως έδρα των φορμαρισμένων αυτή τη στιγμή Raptors. 13 νίκες σε 17 φετινά ματς μακριά από το Phoenix μετρούν οι Suns, που με συνολικό ρεκόρ 30-9 βρίσκονται στη 2η θέση της Δύσης, αφού υστερούν στην ισοβαθμία με τους Warriors. Δεν θα αγωνιστεί απόψε ο τραυματίας Cameron Johnson, παραμένουν εκτός μάχης οι Frank Kaminsky, Dario Saric και Abdel Nader.

Σε καλό φεγγάρι οι Raptors, παίζουν πάρα πολύ καλά στα τελευταία τους παιχνίδια, από τότε δηλαδή που επέστρεψαν βασικοί παίκτες και είναι ουσιαστικά πλήρεις. Ανώτεροι ποιοτικά οι Suns, που προβλημάτισαν πάντως έντονα κόντρα στους Heat. Έχει τα φόντα να κοντράρει το ματς η γηπεδούχος ομάδα, ενώ μαζί με τους φιλοξενούμενους είναι δύο από τις κορυφαίες επιθέσεις της Λίγκας τον τελευταίο μήνα. Επιλογή μας ο άσος των Raptors με πλεονέκτημα 10,5 πόντων για τους γηπεδούχους, μαζί με το Over 209,5, σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan. 

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (03:00)

Μεγάλο ματς απόψε στο Memphis, ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες ομάδες στη Δύση φέτος. Οι Grizzlies έρχονται από πειστικότατο διπλό στο Los Angeles, όπου επικράτησαν των Lakers με 127-119. Σε τρομερή φόρμα η ομάδα του Taylor Jenkins, που έχει πια φτάσει τις 9 συνεχόμενες νίκες και με ρεκόρ 28-14 όχι μόνο κρατά με άνεση την 4η θέση στη Δύση, αλλά βρίσκεται πλέον και μια ανάσα από τους 3ους Jazz. 14 νίκες σε 22 φετινά ματς στο Memphis μετρούν οι γηπεδούχοι, που έχουν αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές φέτος τους Warriors, και τις δύο εκτός έδρας, με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα. Σημαντική απώλεια ο Dillon Brooks, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο και θα απουσιάσει για περίπου έναν μήνα, παραμένει κατά πάσα πιθανότητα απόψε εκτός μάχης λόγω COVID ο Steven Adams. Πρόβλημα για τους Grizzlies και η απουσία του προπονητή τους, αφού ο Taylor Jenkins βρίσκεται σε καραντίνα λόγω COVID.

Με τον Klay Thompson να επιστρέφει στο παρκέ μετά από δυόμιση περίπου χρόνια, ο ενθουσιασμός στις τάξεις των Warriors ήταν διάχυτος, και η ομάδα του Steve Kerr επικράτησε άνετα των πολύ αξιόλογων φέτος Cavaliers με 96-82, πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Στο 30-9 το συνολικό ρεκόρ των Warriors, ακριβώς το ίδιο με τους Suns, ομως οι Warriors υπερτερούν στην ισοβαθμία και κρατούν αυτή τη στιγμή την 1η θέση στη Δύση. 12 νίκες σε 18 φετινά ματς μακριά από το San Fransisco μετρούν οι φιλοξενούμενοι, που θα έχουν δύσκολο έργο απόψε στην έδρα των ταλαντούχων, φιλόδοξων και τρομερά φορμαρισμένων Grizzlies. Ούτε και σήμερα θα είναι διαθέσιμος ο Draymond Green, λόγω τραυματισμού στη γάμπα, σταθερά εκτός μάχης ο James Wiseman, αμφίβολοι για το αποψινό ματς οι Otto Porter και Gary Payton, αμφότεροι με μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Πάρα πολύ ενδιαφέρον ματς, με τους γηπεδούχους να είναι σε μεγάλη φόρμα και να έχουν πια τρομερή αυτοπεποίθηση. Πολύ δυνατοί οι Warriors, παρά το ντεφορμάρισμα που περνά τον τελευταίο καιρό ο Steph Curry, πήραν και αυτοί ένεση ηθικού με την επιστροφή του Klay Thompson. Πολύ σημαντική η απώλεια του Draymond Green για τους φιλοξενούμενους, με τον έμπειρο forward να είναι κομβικός τόσο στην αμυντική, όσο και την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Σπάνια πάνε ψηλά τα ματς των δύο ομάδων στο Memphis τα τελευταία 2 χρόνια, επιλογή μας ο άσος των Grizzlies με πλεονέκτημα 8,5 πόντων για τους γηπεδούχους, μαζί με το Under 230,5, σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan. 

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (03:00, Cosmote Sport 7)

Παραμένουν ανταγωνιστικοί οι Pelicans, έστω κι αν τα αποτελέσματα δεν τους δικαιώνουν. Η ομάδα του Willie Green πάλεψε μέχρι τέλους στο Toronto, κόντρα στους φορμαρισμένους Raptors, δεν κατάφερε όμως να αποφύγει την ήττα με 105-101. Μία νίκη στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι γηπεδούχοι, που με συνολικό ρεκόρ 14-26 παραμένουν στη 13η θέση της Δύσης, συνεχίζουν όμως να έχουν βάσιμες ελπίδες για μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason, αρκεί να κατορθώσουν να γίνουν λιγάκι πιο αποτελεσματικοί. Τρεις φορές έχουν αντιμετωπίσει ήδη φέτος τους Timberwolves οι Pelicans, μετρώντας μία νίκη και δύο ήττες. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Zion Williamson.

Ανεβασμένοι οι Timberwolves, που πέρασαν πολύ άνετα από το Houston, επικρατώντας των Rockets με 141-123. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετρά πλέον η ομάδα του Chris Finch, για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα και γιατί όχι μια θέση στην εξάδα της Δύσης. Στην 8η θέση της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι με συνολικό ρεκόρ 20-20, μετρώντας ως τώρα 9 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Minnesota. Αμφίβολος ξανά ο Patrick Beverley, που δεν έχει αγωνιστεί στα δύο τελευταία ματς της ομάδας λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς, σταθερά εκτός ο Leandro Bolmaro λόγω COVID.

Είναι σε καλή κατάσταση και έχουν τον πρώτο λόγο απόψε οι Timberwolves, ομως οι Pelicans θα παλέψουν, και στην έδρα τους είναι σε θέση να βάλουν δύσκολα στην ομάδα της Minnesota. Ξεκινά από το διπλό το ματς, ένα διπλό πάντως που θα θέλαμε σε λιγάκι καλύτερες αποδόσεις από το 1.60 περίπου που προσφέρεται. Θα μείνουμε μακριά.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (03:00)

Κακή εμφάνιση μετά από καιρό από τους Bulls, που μετά από 9 συνεχόμενες νίκες ηττήθηκαν προχτές στο Dallas από τους Mavericks με 113-99. Τρομερή πάντως η φετινή πορεία της ομάδας του Billy Donovan, που βρίσκεται στην κορυφή της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 26-11, έχοντας μάλιστα αυτή τη στιγμή και μια διαφορά σχετικής ασφαλείας από τις ομάδας που την ακολουθούν. 14 νίκες σε 18 φετινά ματς στο Chicago μετρούν οι γηπεδούχοι, που θέλουν να επιστρέψουν απόψε άμεσα στα καλά αποτελέσματα. Δύο φορές έχουν αντιμετωπίσει φέτος τους Pistons οι Bulls και μετρούν ισάριθμες νίκες, τόσο στο Chicago όσο και στο Detroit. Σταθερά εκτός μάχης οι Alex Caruso, Patrick Williams, Javonte Green και Tyler Cook.

Έκαναν την έκπληξη χτες βράδυ οι Pistons, υποχρεώνοντας σε ήττα στο Detroit τους Jazz, τους οποίους νίκησαν με 126-116. Ανεβασμένοι οι φιλοξενούμενοι, μετρούν πλέον δύο σερί νίκες και συνολικά τρεις στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια. Αδιάφοροι ασφαλώς βαθμολογικά οι Pistons, που με ρεκόρ 9-30 βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Δύσης, ενώ η ομάδα παραμένει σε διαδικασία rebuilding. Τρεις μόλις νίκες σε 20 φετινά ματς μακριά από το Detroit μετρούν οι φιλοξενούμενοι, που δεν θα έχουν απόψε στον πάγκο τον προπονητή τους, Dwane Casey, καθώς βρίσκεται σε καραντίνα λόγω COVID. Σταθερά εκτός μάχης οι Jerami Grant, Kelly Olynyk και Frank Jackson, πιθανή απόψε η πρώτη εμφάνιση του Bol Bol με την ομάδα, καθώς ο νεαρός forward αποκτήθηκε με ανταλλαγή από τους Nuggets.

Ισχυρό φαβορί στο ματς οι γηπεδούχοι, που θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες και να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν στην ήττα από τους Mavericks. Δεν έχουν την παραμικρή πίεση για το αποτέλεσμα οι Pistons, κάτι που τους κάνει επικίνδυνους, ενώ έχουν δείξει στα τελευταία ματς πως μπορούν να είναι αξιόμαχοι. Αναμενόμενα χαμηλά ο άσος, κάπου στο 1.10, μικρό το στοιχηματικό ενδιαφέρον στο ματς, δεν θα ασχοληθούμε.

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (05:30, Cosmote Sport 4)

Από μια νίκη που χρειάζονταν πάρα πολύ για βαθμολογικούς λόγους έρχονται οι Clippers, που επικράτησαν στο Los Angeles των Hawks με 106-93. Μπήκε έτσι τέλος σε ένα σερί τριών ηττών για την ομάδα του Tyronn Lue, που παλεύει για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία της Δύσης. Στην 9η θέση της Περιφέρειας οι γηπεδούχοι με συνολικό ρεκόρ 20-21, μετρώντας μέχρι στιγμής 13 νίκες σε 25 φετινά εντός έδρας παιχνίδια τους. Στη μοναδική πάντως ως τώρα φετινή τους αναμέτρηση με τους Nuggets, πριν δύο εβδομάδες, οι Clippers ηττήθηκαν εντός έδρας με 100-103. Παραμένουν εκτός μάχης οι τραυματίες Paul George, Kawhi Leonard και Isaiah Hartenstein, καθώς και οι Luke Kennard, Justise Winslow λόγω COVID.

Από δύο συνεχόμενες νίκες έρχονται οι Nuggets, που πέρασαν έστω και δύσκολα από την Oklahoma City, νικώντας τους Thunder με 99-95. Στο 20-18 οι φιλοξενούμενοι που παραμένουν σε καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία, αφού βρίσκονται στην 6η θέση της Δύσης, έστω κι αν έχουν ορισμένες σημαντικές απουσίες. Σταθερά εκτός μάχης οι Michael Porter Jr., Jamal Murray, PJ Dozier, Vlatko Cancar και Markus Howard, ενώ εκτός τέθηκε και ο Will Barton λόγω COVID. Γίνεται λοιπόν δύσκολο το αποψινό τους έργο στο Los Angeles, με τους Nuggets να μετρουν μέχρι στιγμής 11 νίκες σε 22 φετινούς αγώνες μακριά από το Denver.

Έχουν και οι δύο ομάδες βαθμολογικό κίνητρο, αλλά και σημαντικές απουσίες. Χωρίς και τον Barton πλέον οι Nuggets, θα στραφούν ακόμα περισσότερο στον Nikola Jokic, ο οποίος είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και θα σηκώσει και πάλι το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Περιμένουμε ντέρμπι, για αυτό και δεν μας καλύπτει ιδιαίτερα το 1.65 που πληρώνει το διπλό. Θα προτιμήσουμε το Over 39,5 στο άθροισμα πόντων και ριμπάουντ του Jokic, όριο που ο Σέρβος superstar έχει καλύψει στα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της ομάδας, και συναντάμε στη Stoiximan σε απόδοση 1.88.