μπασκετ προγνστικα αντυπας

Η αλήθεια είναι πως πολύ λίγα αγωνιστικά ζευγάρια στο NBA μπορούν να παρουσιάσουν την ιστορία, την παράδοση και τον χαρακτήρα ενός ντέρμπι που έχει ένας αγώνας των New York Knicks με τους Boston Celtics σε ένα από τα μυθικά, όσο και παλιά, γήπεδα της λίγκας. Στο μυθικό Madison Square Garden.

Αυτό το αγωνιστικό ζευγάρι, λοιπόν, αγωνίζεται απόψε στις 7:30 το βράδυ, ώρα ανατολικής ακτής και στις 02:30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως αλλιώς το υπολόγιζαν και οι δύο στο ξεκίνημα της χρονιάς κι αλλιώς έχει εξελιχθεί. Βλέπετε και οι δύο ομάδες μοιράζονται τη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια με ένα αρνητικό, μέχρι στιγμής, ρεκόρ με 18 νίκες και 20 ήττες, που τους φέρνει να παλεύουν οριακά για μία από τις προνομιούχες θέσεις που θα οδηγήσει στο play in τουρνουά, στο τέλος της regular season.

Απλώς, πριν αναφερθούμε στα τωρινά στοιχεία αυτού του παραδοσιακού ντέρμπι του NBA, να αναφέρουμε πως οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους 483 (!) φορές σε αγώνα της κανονικής περιόδου, με τους Σέλτικς της Βοστώνης να έχουν 298 νίκες και τους Νικς της Νέας Υόρκης 185.

Μιλώντας, πάντως, για head to head, να πούμε πως οι δύο ομάδες έχουν ήδη αναμετρηθεί δύο φορές στη φετινή περίοδο, με κάθε μία από τις δύο να έχει από μία νίκη. Οι Νικς επικράτησαν με 138–134 στο ίδιο γήπεδο τον Οκτώβριο, στο ξεκίνημα της περιόδου και οι Κέλτες απάντησαν με 114–107 στο δικό τους γήπεδο, στη Βοστώνη, στις 18 Δεκεμβρίου.

Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου της επαγγελματικής λίγκας του μπάσκετ στην Αμερική και οι δύο ομάδες έτρεφαν ρεαλιστικές ελπίδες για απευθείας πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας, την ώρα που τώρα, σχεδόν στα μισά της περιόδου, βρίσκονται και οι δύο κάτω από το 50 % σε επίπεδο νικών στην κανονική περίοδο. Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο και οι δύο αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και τραυματισμών αλλά, κυρίως, απουσιών λόγω κορονοϊού και τοποθετήσεις των παικτών στο health and safety protocol.

Μάλιστα, από πλευράς φιλοξενούμενων, ο “Βοστωνέζος” σταρ Τζέισον Τέιτουμ ήταν επικεφαλής μιας ομάδας παικτών που απουσίασε γι’ αυτό το λόγο ενώ ο Τζούλιους Ραντλ, που επέστρεψε, καθώς και ο Ντέρικ Ρόουζ και Κέμπα Γουόκερ …πλήγωσαν για τον ίδιο λόγο τους γηπεδούχους.

Να επιστρέψουμε στο τώρα όπου οι Σέλτικς ταξιδεύουν στο “Μεγάλο Μήλο” προερχόμενοι από μία ήττα, που τους στοίχισε αγωνιστικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά, με 97–99 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς του Πόποβιτς, μέσα στην έδρα τους στην Βοστώνη, που τους απέτρεψε να φτάσουν ακριβώς στο 50 % αναφορικά με τις νίκες και τις ήττες την κανονική περίοδο.

Μάλιστα, το παιχνίδι θα μπορούσε να οδηγηθεί στην παράταση αλλά οι Κέλτες έχασαν την ευκαιρία καθώς, μετά το κλέψιμο του Τζέιλεν Μπράουν αστόχησε, αυτός, σε layup με την εκπνοή, όντας, πάντως, μαρκαρισμένος από δύο παίκτες των Σπερς.

Πάντως, οι Σέλτικς έχουν πλέον την πλειοψηφία των παικτών τους διαθέσιμους, κάτι που συμβαίνει ίσως για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Ζήτημα πλέον της ομάδας θα είναι η χημεία που θα πρέπει να ξαναδημιουργήσουν από την αρχή με την επιστροφή όλων στο ροτέισον, για να κυνηγήσουν την είσοδο στα πλέι οφ ή τουλάχιστον στα play in.

Οπωσδήποτε, σημείο-κλειδί για την ομάδα είναι η επιστροφή του Τζέισον Τέιτουμ από τα health safety protocols του NBA, μια που είναι ο go to guy της ομάδας στην επίθεση και ένας απ’ τους καλύτερους σκόρερ της Ανατολικής Περιφέρειας. 

Πλέον, μαζί με τον Τζέιλεν Μπράουν και τον Μάρκους Σμαρτ συνθέτουν μία ελίτ τριάδα για τους φιλοξενούμενους.

Ως προς τους γηπεδούχους τώρα, που και αυτοί μπορούν να χαρακτηριστούν ως κατώτεροι των περιστάσεων τη φετινή χρονιά, αλλά και αυτοί με προβλήματα όσον αφορά στους τραυματισμούς και τον κορονοϊό, να πούμε πως σε αντίθεση με τους Σέλτικς, αυτοί προέρχονται από νίκη στον τελευταίο τους αγώνα με 104 – 94 εναντίον των Ιντιάνα Πέισερς.

Στον αγώνα με τους Πέισερς οι Knickerbockers εμφάνισαν δύο εκ διαμέτρου διαφορετικά πρόσωπα μια που έπαιξαν, από τη μία, εξαιρετική άμυνα απέναντι στους περιφερειακούς των Πέισερς οδηγώντας τους στο κακό 23,7 % έξω από το τόξο, αλλά την ίδια ώρα σούταραν κι αυτοί άσχημα με ποσοστό μόλις 21 %.

Μιλώντας, πάντως, για παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν το ξημέρωμα στη Νέα Υόρκη, ο Αρ Τζέι Μπάρετ και ο Τζούλιους Ραντλ πέτυχαν μαζί 62 πόντους και οδήγησαν σε αυτή την απαραίτητη νίκη απέναντι στους παίκτες της Ιντιάνα.

Ο εικοσιεπτάχρονος Ράντλ έχει επιστρέψει …ισοπεδωτικός, θυμίζοντάς μας τον περσινό πιο βελτιωμένο παίκτη του πρωταθλήματος ο οποίος φέτος έχει 19,6 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ σε κάθε παιχνίδι, οδηγώντας την ομάδα της Νέας Υόρκης και στις τρεις αυτές, διαφορετικές κατηγορίες!

Απέναντι, μάλιστα, στους Πέισερς, αυτός ο εξαιρετικός point forward πέτυχε 30 πόντους και 16 ριμπάουντ με αντιπάλους τον Σαμπόνις και τον Turner!

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Νικητής 0 % Νιού Γιόρκ Νικς με απόδοση 2,06, Τελικό αποτέλεσμα Νιού Γιόρκ Νικς με απόδοση 2,05, Χάντικαπ Νιού Γιόρκ Νικς + 1,5 με απόδοση 1,85, Πόντοι over 210,5 με απόδοση 1,87, Συνολικά εύστοχα τρίποντα under 25,5 με απόδοση 1,70, Ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα Νικς με απόδοση 1,70, Double double Τζούλιους Ράντλ ναι με απόδοση 2,05, Αρ Τζέι Μπάρρετ πόντοι over 18,5 με απόδοση 1,85.