Σάκκαρη τένις προγνωστικά

Adelaide International 1 συνέχεια με δεύτερο γύρο και η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί -περίπου- στις τέσσερις τα ξημερώματα στον δεύτερο αγώνα της ημέρας στο κεντρικό κορτ με αντίπαλο την Αμερικανίδα -και νούμερο 40 στον κόσμο- Σέλμπι Ρότζερς.

Η Ρότζερς προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο αποκλείοντας εύκολα την Μάντισον Ίνγκλις από την Αυστραλία, qualifier στο πεντακοσάρι της Αδελαΐδας, την οποία νίκησε με 2-0 σετ (6-1, 6-3) σε 1 ώρα και 17 λεπτά.

Με μια πρώτη ματιά, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα ιδανικό “ζευγάρωμα” για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπολογίζοντας τη διαδρομή, γενικώς, αλλά και για το 2021, της κάθε μιας από τις δύο τενίστριες. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι στο γυναικείο τένις πολλά από τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα ανάλογα με την αγωνιστική κατάσταση των παικτριών, η περσινή χρονιά της Σάκκαρη και το επίπεδό της ως νούμερο 6, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά της Ρότζερς και το αγωνιστικό της status ως νούμερο 40 στον κόσμο, προϊδεάζει για μια αναμέτρηση όπου η πλάστιγγα γέρνει για την πρωταθλήτριά μας.       

Όμως, υπάρχει αυτός ο μοναδικός αγώνας στο head to head των δύο τενιστριών και, μάλιστα, μέσα στο 2021, την 1η Ιουλίου στο χόρτο του Wimbledon όπου η Ρότζερς επικράτησε της Σάκκαρη, τότε νούμερο 15 στον κόσμο, με 2-0 σετ (7–5,6-4) και την έβγαλε εκτός τουρνουά στον δεύτερο μόλις γύρο.

Επιστρέφοντας στο τώρα να θυμίσουμε ότι η Σάκκαρη επικράτησε προχθές της Σλοβένας Ζίντανσεκ σε 2 h και 5 λεπτά με 2-1 σετ, όχι χωρίς κόπο, δείχνοντας από τη μια τη διαφορά κλάσης από την αντίπαλό της, αλλά από την άλλη το γεγονός πως, ως ξεκίνημα χρονιάς, δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις προσαρμογές και δεν έχει βρει ακόμη τα αγωνιστικά της …πατήματα.

Ως προς την καριέρα των δύο κοριτσιών σε σκληρή επιφάνεια, μια που σε τέτοια παίζεται το τουρνουά της Αδελαΐδας, η εικοσιεννιάχρονη Αμερικανίδα έχει στην καριέρα της 144 νίκες και 107 ήττες, ενώ στην χρονιά που πέρασε είχε 20–12 στους 32 αγώνες που έδωσε.

Από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη έχει 166–115 σε νίκες και ήττες σε σκληρές επιφάνειες κατά διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας, ενώ πέρσι τελείωσε με 23–13 σε αυτή την επιφάνεια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, στον πρώτο αγώνα της, η Σάκκαρη (νούμερο 3 του τουρνουά) είχε 10 συνολικά άσους με τρία μόλις double faults, έχοντας κερδισμένο το 65 % των πόντων στο πρώτο της service.

Την ίδια ώρα, στο δικό της πρώτο αγώνα με αντίπαλο, πάντως, qualifier, η Ρότζερς είχε τρεις άσους με δύο double faults και κερδισμένο το 72 % των πόντων στο πρώτο της service.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Συνολικά games under 21,5 με απόδοση 1,80, νικητής αγώνα / συνολικά games Μαρία Σάκκαρη και over 18,5 με απόδοση 2,07, Συνολικά games (σετ 1) over 9,5 με απόδοση 2,07, Σκορ μετά από δύο σετ 0-2 με απόδοση 1,88, Μαρία Σάκκαρη συνολικά break over 4,5 με απόδοση 1,65, και οι δύο παίκτες να κερδίσουν σετ / νικητής όχι / Μαρία Σάκκαρη με απόδοση 1,88.