aek-peristeri

Είναι δεδομένο πως το ρεπορτάζ είναι άμεσα συνδεδεμένο και με το στοίχημα. Βλέπετε, τα δεδομένα του αποψινού αγώνα, στις οχτώ το βράδυ στα Άνω Λιόσια, ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Περιστέρι για τον έναν από τους τέσσερις προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, έχουν από χθες αλλάξει πολλές φορές. Τη στιγμή αυτή, πάντως, το παιχνίδι φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις απουσίες που υπάρχουν στην “ Ένωση” λόγω κορονοϊού και …πυρετού.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ΑΕΚ, εκτός από τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν λόγω μπαν και οικονομικής δυσπραγίας, την αδυναμία έλευσης νέων ξένων παικτών (μια που αυτή τη στιγμή στην ομάδα υπάρχουν τέσσερις), το σοκ από την “απώλεια” του Στεφάν Γέλοβατς αλλά και -εσχάτως- το ζήτημα που διαρρέεται από το εξωτερικό πως προκύπτει για τον Στέφανο Δέδα, έχει να αντιμετωπίσει και τα κρούσματα κορονοϊού, παράλληλα με ασθενείς και τραυματίες, που έκαναν την ομάδα να ζητήσει αναβολή του αγώνα κινδυνεύοντας να εμφανιστεί επικίνδυνα …λειψή στον αποψινό προημιτελικό.     

Το πρωτόκολλο ορίζει πως χρειάζονται τέσσερα -τουλάχιστον- κρούσματα κορονοϊού για να αναβληθεί ένας αγώνας, αυτά δεν υπάρχουν, τη στιγμή που μιλάμε, οπότε ο αγώνας με το Περιστέρι φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά και θα “βγάλει” τον έναν εκ των τεσσάρων ημιφιναλίστ για το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου, που θα γίνει 18 με 20 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.   

Μεσοβδόμαδα η ΑΕΚ έχασε στο Τρεβίζο και αποκλείστηκε, σε μία κακή γι’ αυτήν χρονιά, από ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο που το νιώθει πολύ δικό της, το Basketball Champions League, και θα πρέπει απόψε να υπερβάλει εαυτόν -και απουσίες- για να μπορέσει να συνεχίσει στη μια από τις δύο εναπομείνασες διοργανώσεις της σεζόν με όση αισιοδοξία μπορεί να έχει τη δεδομένη στιγμή.

Αλλά και το Περιστέρι βρίσκεται σε μία μεταβατική αγωνιστική κατάσταση προσπαθώντας να σώσει μία χρόνια που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Μια ομάδα με ισχυρή διοίκηση, υψηλό προϋπολογισμό, μπασκετική παράδοση και κόσμο, που έφτασε στο σημείο να βρίσκεται μακριά από τους φετινούς της στόχους και που αναγκάστηκε να κάνει κινήσεις, όπως ελπίζει η ίδια, ουσίας για να επιστρέψει η …λοκομοτίβα σε σταθερή τροχιά.          

Ο Μίλαν Τόμιτς είναι εδώ και δύο βδομάδες προπονητής στη θέση του Σωτήρη Μανωλόπουλου και η επιστροφή του σκόρερ Στίβεν Γκρέι, ένα χρόνο μετά την ακατανόητη απομάκρυνσή του, είναι κινήσεις που το Περιστέρι ελπίζει να αλλάξουν τη ροή των φετινών γεγονότων.

Συγκρίσιμα στατιστικά για τις δύο ομάδες στο κύπελλο Ελλάδος δεν υπάρχουν, οπότε ας αρκεστούμε στα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουμε από την Basket League. Εκεί όπου η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και πέντε ήττες με 75 πόντους στην επίθεση και 80,7 στην άμυνα και το Περιστέρι, με τέσσερις νίκες και έξι ήττες, που πετυχαίνει 74,4 πόντους στην επίθεση και δέχεται 79,4 στην άμυνα.

Στους σκόρερ η ΑΕΚ έχει τον Ανγκόλα με 14,9, τον Χάμερ με 13, τον Νίκο Παππά με 11,7 τον Γκρίφιν με 11 και τον Κολόμ με 9,8, την ώρα που το Περιστέρι έχει τον προσφάτως αποκτηθέντα Κόζι με 11,6, τον Πέτεγουέι με 10,8 τον Μίλερ με 10,4 και τον Μακ Κρι με 10,2.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Χάντικαπ Περιστέρι – 2,5 με απόδοση 1,85, Εύστοχα τρίποντα Περιστέρι under 9,5 με απόδοση 1,85, Πόντοι Γκλεν Κόζι over 10,5 με απόδοση 1,75, πόντοι under 156,5 με απόδοση 1,93, Εύρος πόντων 150-163 με απόδοση 2,60.