Σανς Γουόριορς προγνωστικά ΝΒΑ

Είναι – και για το NBA – η πιο γιορτινή ημέρα της χρονιάς. Δεν θα μπορούσε να μην είναι προγραμματισμένα, για αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, τα Χριστούγεννα, κάποια από τα πιο συζητημένα, ενδιαφέροντα και αμφίρροπα παιχνίδια της κανονικής περιόδου ώστε, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, να μπορούν όσοι θέλουν να τα παρακολουθήσουν από τα γήπεδα ή από το σπίτι τους.

Χριστούγεννα, λοιπόν, και στα γυαλιστερά παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη με ένα ακόμη ντέρμπι, το τρίτο μέχρι στιγμής για φέτος, ανάμεσα στις δύο πιο εντυπωσιακές, αποτελεσματικές και παραγωγικές ομάδες του NBA. Αυτές, για να μην το πολυσυζητάμε, που έχουν φέτος το καλύτερο ρεκόρ στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ, αυτές που είναι το νούμερο 1 και το νούμερο 2, όχι μόνο της Δυτικής περιφέρειας αλλά και ολόκληρης της λίγκας.

Πρόλογος, απαραίτητος βέβαια, τέλος και πάμε στο κυρίως, Χριστουγεννιάτικο πιάτο. Φοίνιξ Σανς εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο παιχνίδι των δύο πιο hot ομάδων της χρονιάς, μέχρι στιγμής. Πολύ απλά, το παιχνίδι ανάμεσα στους περσινούς φιναλίστ, στην έδρα τους μάλιστα, και τους αναγεννημένους “πολεμιστές” του υπερηχητικού – και φέτος – Κάρι. Στις 12 το βράδυ ώρα Ελλάδος, στο γύρισμα της μέρας -για εμάς- από Χριστούγεννα σε 26 Δεκεμβρίου.

Οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για το κορυφαίο ρεκόρ του πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να θεωρείται και ως προοίμιο, μία σεκάνς από τα προσεχώς του τελικού της Δυτικής περιφέρειας σε λίγους μήνες. Το Φοίνιξ κέρδισε την Οκλαχόμα 113–101 την Πέμπτη και βρίσκεται στις 26 νίκες και 5 ήττες, την ώρα που το Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε του Μέμφις με 113-104 για να φτάσει στο 26-6!

Ξαναθυμίζουμε πως είναι η τρίτη αναμέτρηση, για φέτος, μεταξύ των δύο -σχεδόν- ασταμάτητων ομάδων στο Αμερικανικό, επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με τις δύο πρώτες συναντήσεις να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. Καθεμιά από τις δύο ομάδες κέρδισε στην έδρα της, με τους “ Ήλιους” να κερδίζουν στο Φοίνιξ στο τέλος Νοεμβρίου με οκτώ πόντους διαφορά και τους “Πολεμιστές” να απαντούν τρεις μέρες αργότερα στην έδρα τους με μία διαφορά 22 πόντων.

Πάμε να δούμε τώρα τα υπέρ και τα κατά των δύο ομάδων σε αυτό το κορυφαίο …μπραντεφέρ, αυτή τη στιγμή, στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

Το Φοίνιξ είναι αδιανόητα φορμαρισμένο και έρχεται φουριόζο με γεμάτο ρόστερ την ώρα που από τους φιλοξενούμενους απουσιάζουν ο Άντριου Γουίγκινς και ο Τζόρνταν Πουλ, που βρίσκονται και οι δύο σε πρωτόκολλο κορονοϊού του NBA, ο Τζέιμς Γουάισμαν που έχει πρόβλημα στο γόνατο και Κλέι Τόμπσον, του οποίου η αποθεραπεία δεν έχει ολοκληρωθεί. Την ίδια ώρα ο “σταρ” Ντέβιν Μπούκερ έρχεται με ένα εμφατικό στατιστικό 23,3 πόντων το παιχνίδι, δίπλα σε έναν Έιτον που μαζεύει 11 ριμπάουντ και πετυχαίνει 19 πόντους.

Τα καλά στοιχεία για τους γηπεδούχους συνεχίζονται, μια που βρίσκονται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος στην επίθεση και στην τέταρτη στην άμυνα. Μια άμυνα που έχει δυσκολέψει ακόμη και τον Στεφ, ειδικά στον αγώνα του Φοίνιξ όταν και είχε 3/14 τρίποντα. Ανάμεσα στα άλλα, πολλά στατιστικά που έχουν ενδιαφέρον, να σημειώσουμε τους οκτώ διαφορετικούς παίκτες που σκοράρουν με διψήφιους αριθμούς αλλά και τον κορυφαίο πασέρ του NBA που είναι δεν άλλος από τον Κρις Πολ με 9,9 ασίστ.

Αλλά και οι φιλοξενούμενοι δεν πάνε πίσω. Και η αλήθεια είναι πως αποτελεί ιδιαίτερα δελεαστικό επιχείρημα να αναφερθούμε στην φετινή κατάσταση της ομάδας που πολύ πρόσφατα είχε δημιουργήσει τη δική της δυναστεία, γράφοντας απλώς δύο λέξεις. Στεφ Κάρι!

Ο κορυφαίος “τρίποντος” στην ιστορία του NBA – και με τη βούλα εδώ και λίγες μέρες – που πέτυχε, μάλιστα, 46 πόντους με 8/14 μόλις την Πέμπτη, ευστοχεί σε 27,7 πόντους ανά παιχνίδι έχοντας 5,4 τρίποντα, πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο παίκτη στη Λίγκα. Μόνιμα σουτάρει σε ποσοστό άνω του 40 %!

Και για να μην μιλούμε μόνο για την επίθεση των φιλοξενούμενων, που είναι η πιο επικίνδυνη -και φέτος- στην Αμερική, να μιλήσουμε λίγο και για την άμυνα. Εκεί που ο Ντρέιμον Γκριν είναι ο αρχηγός, ο Γκριν που είχε έξι κλεψίματα στην νίκη εναντίον των Σανς πριν από τρεις βδομάδες παράλληλα με τα δύο κλεψίματα, τις τρεις τάπες και τις εννέα ασίστ.

Να σημειώσουμε πως το Γκόλντεν Στέιτ δέχεται μόλις 101 πόντους στο παιχνίδι, τους λιγότερους στο NBA και σκοράρει 111,5 στην επίθεση.

Ολοκληρώνοντας πρέπει να αναφέρουμε πως η ομάδα της “ερήμου” έχει φτάσει στις 15 συνεχόμενες νίκες, φέτος στο γήπεδό της, κάτι που αποτελεί και δικό της ρεκόρ.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Χάντικαπ Φοίνιξ Σανς – 6,5 με απόδοση 1,91, πόντοι under 215,5 με απόδοση 1,87, ημίχρονο / τελικό 1 / 1 με απόδοση 1,72, πρώτος σκόρερ Ντέβιν Μπούκερ με απόδοση 4,10, Double double Ντι Άντρε Έιτον με απόδοση 1,60