Παναθηναϊκός μπάσκετ Παπαπέτρου

Υπήρξε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι πολύ μακρινό, που τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο μπάσκετ, σε όποια διοργάνωση και έδρα κι αν διεξάγονταν, αποτελούσαν ατραξιόν της διοργάνωσης, ήταν συνήθως αμφίρροπα και, για να χρησιμοποιήσουμε και τους όρους της εποχής, προκαλούσαν -δεδομένα- media hype.

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα θα είναι πάντα ένα διαχρονικό ευρωπαϊκό, μπασκετικό ντέρμπι ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία θα βρίσκεται κάθε μία από τις δύο ομάδες, κάτι που περίτρανα αποδείχτηκε και πέρσι στην Βαρκελώνη όταν ο πρωταθλητής Ελλάδος λαχτάρισε, με το παραπάνω, τους Καταλανούς στην έδρα τους.

Αυτά όλα τα -υπαρκτά- δεδομένα δεν αλλάζουν, πάντως, την πραγματικότητα που αφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες -και- φέτος. Ένας γηπεδούχος Παναθηναϊκός, που στα πρώτα 15 παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα έχει τέσσερις νίκες και έντεκα ήττες, με σερί ηττών στα εκτός έδρας (0-9) και ένα ισχνό 4-2 στο ΟΑΚΑ όπου νίκησε, μεν, την Φενέρ, την Εφές, την Ζενίτ και την Άλμπα αλλά έχασε την ευκαιρία -και τους βαθμούς- με την Ούνικς και την Βιλερμπάν.

Βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, επί της ουσίας εκ διαμέτρου αντίθετα με τους αποψινούς αντιπάλους του που βρίσκονται πρώτοι.

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, του, αγαπημένου των φίλων του Παναθηναϊκού, Σάρας Γιασικεβίτσιους, προελαύνει εντυπωσιακή, αποτελεσματική, πλούσια και πλήρης στην κορυφαία ευρωπαΐκή διοργάνωση του μπάσκετ, έχοντας μέχρι στιγμής 13 νίκες και 2, μόλις, ήττες, αφού δημιούργησε δύο ηχηρότατα σερί με έξι νίκες και καμιά ήττα και στη συνέχεια με εφτά νίκες και καμιά ήττα, χάνοντας μόνο δύο φορές, από την Αρμάνι στο Μιλάνο, την εποχή που ήταν φορμαρισμένη και από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, σε έναν αγώνα ύψιστης σημασίας για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Προβλήματα υπάρχουν και στις δύο ομάδες και κάποια από αυτά μεταφράζονται σε απουσίες από τον αποψινό, στις εννέα το βράδυ, αγώνα που θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με την Μπαρτσελόνα να έχει περισσότερους τραυματίες – απόντες, αλλά και πληρέστερο ρόστερ, ικανό να αντικαταστήσει αυτούς που θα λείψουν και με τον Παναθηναϊκό να αγωνιά μέχρι τελευταία στιγμή για τον Νεμάνια Νέντοβιτς και τον Τζεχάιβ Φλόιντ.

Από τους Καταλανούς, τραυματίες είναι ο πρώην “πράσινος” Νικ Καλάθης, ο Κόρι Χίγκινς, ο Άλεξ Αμπρίνες αλλά και ο Σέρχι Μαρτίνεθ, ενώ από πλευράς της Ελληνικής ομάδας, ο Νέντοβιτς, σχεδόν σίγουρα, θα είναι στην δωδεκάδα αλλά είναι άγνωστο το αν -και πόσο- θα αγωνιστεί τελικά.

Πάμε τώρα να αναφέρουμε και τα δεδομένα που θα μας είναι χρήσιμα και στοιχηματικά. Και, φυσικά, σε αυτά δεν ανήκει ένα γενικό και διαχρονικό head to head, μια που αυτό το 28 – 18 που έχει η Μπαρτσελόνα δεν θα παίξει κανένα ρόλο στον αποψινό αγώνα. Πέρσι, πάντως, οι Καταλανοί νίκησαν και τους δύο αγώνες τόσο στην Βαρκελώνη όσο και στο ΟΑΚΑ.

Φέτος, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει 72,4 πόντους στην επίθεση, μοιράζει 14,2 ασίστ, μαζεύει 33,7 ριμπάουντ και ευστοχεί σε 8 τρίποντα την ώρα που η Μπαρτσελόνα έχει στις αντίστοιχες κατηγορίες 83,5 πόντους στην επίθεση, 19,1 ασίστ, 36,3 ριμπάουντ και 9 τρίποντα.

Ως προς τους σκόρερ της κάθε ομάδας (από αυτούς που αναμένεται να αγωνιστούν) για τους γηπεδούχους ο Μέικον πετυχαίνει 15,6 πόντους, ο Παπαπέτρου 10,9, ο Νέντοβιτς 9,5 και ο Παπαγιάννης 9,1 με 8,1 ριμπάουντ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μίροτιτς έχει 17 πόντους μέσον όρο, ο Ντέιβις 11,9 και ο Λαπροβίτολα 8,3 πόντους.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Χάντικαπ Παναθηναϊκός + 7,5 με απόδοση 1,90, πόντοι under 151,5 με απόδοση 1,88, Συνολικά εύστοχα τρίποντα over 16,5 με απόδοση 2,25, συνολικά ριμπάουντ under 70,5 με απόδοση 1,50, συνολικές ασίστ under 32,5 με απόδοση 1,80, Πρώτος σκόρερ Νίκολα Μίροτιτς με απόδοση 3,05.