μπασκετ προγνστικα αντυπας

Θεωρητικά, είναι ένα από τα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος και δε μιλάμε μόνο για το μπάσκετ. Είναι δύο τεράστιοι αθλητικοί οργανισμοί, είναι δύο σύλλογοι που έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ και είναι το παιχνίδι νούμερο 130 ανάμεσα στις δύο ομάδες, από την συγκρότηση της πρώτης Εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ και μετά. 

Μιλάμε, φυσικά, για τον αποψινό, στις 20:00, αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, με τον οποίο θα ασχοληθούμε στα προγνωστικά στοιχήματος. .

Πρόκειται για μια ατελείωτη σειρά αναμετρήσεων, εδώ και -περίπου- έξι δεκαετίες, όπου ο Ολυμπιακός έχει 86 νίκες και ο ΠΑΟΚ 43, με τους “ερυθρόλευκους” να κερδίζουν στην έδρα τους, είτε στο “Παπαστράτειο”, είτε στον Κορυδαλλό, είτε στο στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, 53 αγώνες και ο ΠΑΟΚ 14.

Η τελευταία νίκη των Πειραιωτών σημειώθηκε τον Απρίλιο του ‘19, μια που θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός -στις δύο τελευταίες σεζόν- δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, ενώ είναι σημαντικό -και στοιχηματικά- να πούμε πως τελευταία φορά που ΠΑΟΚ επικράτησε στο Νέο Φάληρο του Ολυμπιακού ήταν το Μάιο του 2000.          

Να επιστρέψουμε και στο τώρα όπου ο Ολυμπιακός διάγει μία καταπληκτική σεζόν σε Ελλάδα και εξαιρετική στην Ευρωλίγκα, αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα “τρέχει” ένα αήττητο σερί στην Basket League με πέντε νίκες και καμιά ήττα, έχοντας κερδίσει κατά κράτος σε όλους τους αγώνες, εντός και εκτός έδρας, εκτός από το παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, όπου κέρδισε δύσκολα και στην παράταση.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει, μέχρι στιγμής, ένα εξαιρετικό στατιστικό με 101,6 πόντους στην επίθεση και 76, θέση στην άμυνα!

Παρεμπιπτόντως -και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει στραβώσει κάτι με την Ευρωπαΐκή πορεία του Ολυμπιακού, η τελευταία του έξοδος, προχθές, έφερε την τρίτη σερί ήττα σε εκτός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα, μια που έχασε από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, την ώρα που ο φιλοξενούμενος, απόψε στις οκτώ, ΠΑΟΚ, προέρχεται από νίκη επί της Νίμπουργκ στην Τσεχία, για το Basketball Champions League, ένα αποτέλεσμα που τον βάζει σε τροχιά αισιοδοξίας για πιθανή πρόκριση στον επόμενο γύρο.          

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, έχει εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία με τον Ολυμπιακό στη Basket League, μια που στους πέντε αγώνες που έχει δώσει έχει κερδίσει μόλις τον έναν στην έδρα του και έχει χάσει τους υπόλοιπους τέσσερις, εντός και εκτός, έχοντας μέσον όρο 74,4 πόντους στην επίθεση και 82,0 στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, προχωρά σε ενίσχυση της ομάδας, όπου ανάμεσα στα άλλα, συμφώνησε και με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μάντζαρη που, όμως, δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό αγώνα.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Συνολικοί πόντοι over 165,5 με απόδοση 1,93, νικητής και under / over Ολυμπιακός και over 165,5 με απόδοση 1,95, Συνολικά εύστοχα τρίποντα under 19,5 με απόδοση 1,75, πρώτος σκόρερ Σάσα Βεζένκοφ με απόδοση 3.80.