Τσιτσιπάς τένις προγνωστικά

Ο εικοσιεξάχρονος Ιταλός Λορέντζο Σονέγκο είναι ο επόμενος  αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, νωρίς το ξημέρωμα, στον τρίτο γύρο του Σινσινάτι open και στον αγώνα με τον οποίο θα ασχοληθούμε στα προγνωστικά στοιχήματος. Είναι στο νούμερο 27 της παγκόσμιας κατάταξης -πριν από λίγο καιρό ήταν στην κορυφαία γι’ αυτόν, 25η θέση του ATP Tour- και φέτος έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία. Ήταν εξαιρετικός στο χωμάτινο κομμάτι της σεζόν και το ίδιο καλός στο χόρτο. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως μέχρι στιγμής στα σκληρά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και στο Τορόντο,  έφυγε νωρίς από τα τουρνουά.

Στο χώμα, ως ”κλασικός” Ιταλός τενίστας, έκανε μεγάλες εμφανίσεις με κορυφαίες στο 250άρι του Κάλιαρι, όπου έφτασε στον τελικό και φυσικά, στο μεγάλο χιλιάρι Masters  της Ρώμης, όπου, αφού απέκλεισε κατά σειρά τον Γκαέλ Μονφίς, τον Ντομινίκ Τιμ αλλά και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, έφτασε στον ημιτελικό, όπου έχασε πολύ δύσκολα από το νούμερο 1  της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς με 1-2 σετ (3-6, 7-6 και 2-6)!

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πορεία του στο χόρτο, καθώς σε ένα από τα τουρνουά “δορυφόρους” του Wimbledon, το Eastbourn, έφτασε στον τελικό, όπου έχασε – παίζοντας, επίσης, ανταγωνιστικά-  από τον Άλεξ ντε Μινόρ, με 1-2 σετ (6-4, 4-6 και 6-7) ενώ εξαιρετική πορεία είχε και στο Γουίμπλεντον, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο για να χάσει εκεί από τον “θρύλο” Ρότζερ Φέντερερ.

Δύο σημαντικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πού και πώς μπορεί να πάει το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Σονέγκο για τον τρίτο γύρο του Western and Southern Open στο Σινσινάτι, είναι τα εξής: Ως προς το κομμάτι του head to head, οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν τέλος Μαρτίου, σε σκληρή επιφάνεια, στο χιλιάρι Masters στο Μαϊάμι, στον τρίτο γύρο του ανταγωνιστικότατου αυτού τουρνουά, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής και -τότε- νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Ιταλού αντιπάλου του στα δύο σετ με 6-2 και 7-6.

Επίσης, πριν από μία εβδομάδα, στο National Bank Open του Τορόντο, ο Λορέντζο Σονέγκο αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο του τουρνουά τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ, από τον οποίο και έχασε στα δύο σετ με 3-6, 4-6. Τον Ουμπέρ, που ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνάντησε στη συνέχεια του Rogers Cup και τον απέκλεισε δύσκολα με 2-1 σετ, αφού προηγουμένως -μέσα στη σεζόν- είχαν προηγηθεί οι δύο ήττες στο κλειστό του Παρισιού και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με παρόμοια αποτελέσματα και στις προηγούμενες χρονιές του, ο εικοσιεξάχρονος Τορινέζος τενίστας, είναι αποτελεσματικός και ιδιαίτερα επικίνδυνος για τον οποιοδήποτε στις αγαπημένες του επιφάνειες, χόρτο και χώμα – όπου πέρσι τον Οκτώβριο στο Ρολάν Γκαρός έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο – αλλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον -και φέτος δεν καταφέρνει να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός σε σκληρές επιφάνειες, όπως έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν σε Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στο τελευταίο της κομμάτι, από το Γουίμπλεντον και μετά, στο Τόκιο και στη Βόρεια Αμερική.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και, για δεύτερη εβδομάδα νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, που όπως προβλέψαμε, δυσκολεύτηκε μεν αλλά πέρασε δε τον ιδιαίτερα ανερχόμενο Σεμπάστιαν Κόρντα, έχει, στις 02:00 ώρα Ελλάδας, αντίπαλό του έναν τενίστα που του είναι …βατός αγωνιστικά, σύμφωνα με τις δυνατότητες του, σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, όπου αν περάσει -κάτι που είναι το πιο πιθανό- θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι και τον Καναδό Φελίξ Οζιέ Αλιασίμ.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής: