μπασκετ προγνστικα αντυπας

Είναι πλέον παραδεκτό ότι η μετάλλαξη Όμικρον, ως συνέχεια της λαίλαπας της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί -περίπου- δύο χρόνια, επηρεάζει τα αποτελέσματα στον αθλητισμό με ένα τρόπο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και, πλέον, πολλά οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην τύχη. Στην τύχη του πόσα και ποια κρούσματα θα έχει κάθε ομάδα και σε ποια αναμέτρηση θα κληθεί να υπάρξει με αυτά.

Εννοείται πως κάποιες φορές μια ομάδα θα είναι από τις …άτυχες και κάποιες άλλες φορές από τις τυχερές.     

Ευρωλίγκας συνέχεια, λοιπόν, απόψε με την “ Διαβολοβδομάδα”, ύστερα από αναβολές επί αναβολών αλλά και …προσεχείς αναβολές, καθώς από τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης έχουν -ήδη- αναβληθεί οκτώ παιχνίδια και …οψόμεθα.

Πάντως, απόψε στις 7:45 το βράδυ στην Κωσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φενέρ επανερχόμενος υγιέστατος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, μετά από -λίγο παραπάνω- από δύο εβδομάδες όπου είχε αρκετά κρούσματα και τελευταίο παιχνίδι που έδωσε, τον προημιτελικό του κυπέλλου με τον Ιωνικό Νικαίας στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.          

Έφτασε η ώρα, λοιπόν, να συνδέσουμε τον τίτλο που παραπέμπει σε ένα τηλεπαιχνίδι περασμένων δεκαετιών στην Ελλάδα και αναφέρεται στην “θεωρητική” ευκαιρία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα απέναντι σε μια Φενερμπαχτσέ η οποία θα εμφανιστεί αποδεκατισμένη αλλά όχι λόγω κορονοϊού. Εδώ οι τραυματισμοί έχουν τον πρώτο λόγο μια που οι Τούρκοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους δύο σούπερσταρ της ομάδας, τον Τσέχο Γιαν Βέσελι και τον Γάλλο Νάντο Ντε Κολό, ενώ δεδομένου αυτών των απουσιών …μετρούν και οι απουσίες του Ντανίλο Μπαρτέλ και του Μάιραλ Σαγιόκ.          

Να εξηγήσουμε εδώ γιατί αυτές οι απουσίες και -κυρίως- του Βέσελι (διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο) και του Ντε Κολό (κάταγμα στον αριστερό καρπό) μπορεί να αποδειχτούν κομβικές για την Φενέρ που, άλλωστε, και αυτή είναι η αλήθεια, υστερεί έναντι του Ολυμπιακού στην φετινή πορεία της Ευρωλίγκας. Ο Τσέχος και ο Γάλλος αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς και της αγωνιστικής κουλτούρας της Τουρκικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, ευρισκόμενοι στις δύο πλευρές του παρκέ για την Φενέρ ως πρωταγωνιστές, ο ένας από την περιφέρεια και ο άλλος μέσα στη ρακέτα.    

  

Για να αντιληφθούμε και στατιστικά τι θα λείψει σήμερα από την ομάδα της Φενέρ, να σημειώσουμε πως ο Ντε Κολό έχει μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα 12,1 πόντους, 4,0 ασίστ, 2,2 ριμπάουντ και 1,5 κλέψιμο στα -περίπου- 22 λεπτά συμμετοχής του ενώ ο Βέσελι πετυχαίνει 13,4 πόντους, παίρνει 5,9 ριμπάουντ, μοιράζει 2,6 τελικές πάσες και κλέβει 1,1 φορά στα 24 -περίπου- λεπτά που αγωνίζεται.           

Ο Ολυμπιακός, που έχει να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ καθώς το παιχνίδι με την ΤΣΚΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ στις 29 Δεκεμβρίου και με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας στις 7 Ιανουαρίου, αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα παίξει απόψε για δεύτερη φορά -φέτος- με την Φενέρ στην Ευρωλίγκα, μετά το 67–65 στο τέλος Οκτωβρίου στο Νέο Φάληρο.

Θεωρητικά η Φενέρμπαχτσε, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, έχει κι άλλους καλούς παίκτες σε ένα ρόστερ που εμφανίζεται αρκετά δυνατό φέτος, όμως, ο αγώνας προ τριών ημερών με αντίπαλο την Νταρουσάφακα -και μάλιστα στην Ούλκερ Αρένα- οδήγησε σε μια βαριά εντός έδρας ήττα με 61-79.

Όσον αφορά τώρα στη θέση των δύο ομάδων στην φετινή Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με δώδεκα νίκες και πέντε ήττες, έχοντας 3-5 στους εκτός έδρας αγώνες του, την ώρα που η Φενέρ καταλαμβάνει την 10η θέση με επτά νίκες και δέκα ήττες, έχοντας 5-3 στο γήπεδό της.  

Υπάρχει head to head μεταξύ των δύο ομάδων αλλά, όμως, και λόγω των συνθηκών, δεν θα παίξει κανένα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 15 νίκες και η Φενέρ 14 στους 29 αγώνες που έχουν δώσει τα τελευταία 26 χρόνια που αγωνίζονται μεταξύ τους.

Στον Ολυμπιακό ο Ντόρσει πετυχαίνει 13,4 πόντους ανά παιχνίδι και ο Βεζένκοφ 12,7, ενώ στην Φενέρμπαχτσε, από τους πρώτους σκόρερ έχει απομείνει ο Μπούκερ με 9,4 πόντους. 

Προγνωστικά στοιχήματος 

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Νικητής 0 % Ολυμπιακός με απόδοση 1,54, χάντικαπ Ολυμπιακός – 4,5 με απόδοση 1,90, πόντοι over 154,5 με απόδοση 1,90, νικητής και under / over Ολυμπιακός και over 154,5 με απόδοση 2,87, ημίχρονο / τελικό 2/2 με απόδοση 1,93, Συνολικά εύστοχα τρίποντα over 16,5 με απόδοση 1,75, ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα Ολυμπιακός με απόδοση 1,65, Πρώτο σκόρερ Σάσα Βεζένκοφ με απόδοση 4,55.