Πρόθεση να μην μπει παύλα

Τσάμπα πήγαν οι ώρες που παρακολούθησα στιγμιότυπα από το Τουρκικό πρωτάθλημα. Λίγα λεπτά από την στιγμή που έγραψα στην ατζέντα μου, τα παιχνίδια και τα σημεία τα οποία θα αξιολογήσω με βάση το τελευταίο ρεπορτάζ  τόσο για να γράψω για την στήλη, όσο  και για το προσωπικό μου ποντάρισμα, ο Ερντογάν αντιλήφτηκε πως πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και διέκοψε κάθε αθλητική δραστηριότητα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Τώρα πόσα θύματα υπήρξαν και αναγκάστηκε να πάρει αυτήν την απόφαση, κανένας δεν γνωρίζει και το πιο πιθανό είναι, κανείς να μην μάθει ποτέ την πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στην Τουρκία.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΟΜΟ

Αυτές τις ημέρες ασφαλώς και υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό και από το στοίχημα. Η ζωή όμως κάποια στιγμή θα συνεχιστεί και η ελπίδα είναι, όσο γίνεται πιο γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να βγει αληθινή, η αίσθηση που υπάρχει πως προλάβαμε και δεν θα γίνουμε Ιταλία. Όπως με σκληρό τρόπο δήλωσε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, οι Ιταλοί δεν έχουν που να θάψουν τους νεκρούς τους, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπάρχει μία πραγματικότητα που τρομάζει και αν δεν αντιληφθούμε πως πρέπει να πειθαρχήσουμε και να μείνουμε σπίτι, η καταστροφή δεν είναι δύσκολο να έρθει. Οι Ιταλοί έχουν χάσει τον έλεγχο και η πιο σκληρή πραγματικότητα που αντιμετώπισαν είναι, πως τα σοβαρά κρούσματα ήταν τόσα πολλά, που από ένα σημείο και μετά δεν έφθαναν οι εντατικές κλίνες. Οι Ιταλοί κατά αναλογία διαθέτουν 13 εντατικές κλίνες σε κάθε 100.000 άτομα, εμείς δεν έχουμε ούτε τις μισές. Η δική μας αναλογία είναι 6 εντατικές κλίνες κάθε 100.000 άτομα. Καταλαβαίνεται πως οι ειδικοί που γνωρίζουν, βρίσκονται σε τρόμο, αντιλαμβάνεστε πως για να ξεφύγει η κατάσταση στην χώρα μας, δεν χρειάζεται να φθάσουμε στα επίπεδα της Ιταλίας. Είναι υποχρεωτικό λοιπόν, να μείνουμε σπίτι.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΕΖΟΝ

Στα δικά μας τώρα, είναι δεδομένη η πρόθεση τόσο της ΟΥΕΦΑ όσο και των ομοσπονδιών να τελειώσουν την φετινή σεζόν. Για να συμβεί αυτό, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να μεταθέσει το EURO για την επόμενη χρονιά. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε κόστος, καθώς τα έσοδα που θα χαθούν, θα έρθουν την επόμενη σεζόν. Όμως πέρα από το γεγονός, πως για να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν, πρέπει να ολοκληρωθεί η προηγούμενη, το οικονομικό κόστος που θα υπάρξει αν δεν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν θα είναι τεράστιο.

ΜΠΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Διαβάσαμε πως η ΟΥΕΦΑ έχει πρόθεση να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι την 30 Ιουνίου και να κάνει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 27 Ιουλίου και του Γιουρόπα στις 24 του ίδιου μήνα. Προσέξτε αυτός είναι ο στόχος. Η κατάσταση εξετάζεται μέρα με την ημέρα και για αυτόν τον λόγω δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Η οικονομική καταστροφή αν δεν ολοκληρωθεί κάποιο από τα μεγάλα πρωταθλήματα ή αν δεν ολοκληρωθούν οι δύο διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, θα είναι τεράστια. Το ποδόσφαιρο ζει από τα τηλεοπτικά και τα κανάλια πληρώνουν, για τα παιχνίδια που δείχνουν. Είναι δεδομένο πως ακόμα και αν χρειαστούν να γίνουν παιχνίδια τον Ιούλιο, θα γίνουν. Για να υπάρξει παύλα, θα πρέπει αυτή η κατάσταση στην Ευρώπη να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση. Έγινε ξεκάθαρο από την ΟΥΕΦΑ και από τις 5 μεγάλες ομοσπονδίες πως η πρόθεση και το συμφέρων όλων, είναι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα, να επιστρέψουμε σε όλη την Ευρώπη από τα μέσα Μαΐου που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος σε κανονική δράση και θα έχουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο ποδόσφαιρο.

ΤΣΑΡΛΥ
ΤΣΑΡΛΥ

Το στοίχημα είναι καθαρά προσωπικό παιχνίδι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι λόγω μεγαλύτερης ενασχόλησης, να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες να καταλήγουν σε μία σοβαρή με αυξημένες πιθανότητες εκτίμηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για παιχνίδι επαλήθευσης και όχι εντυπωσιασμού.