Τι βλέπουν οι Ελληνες στο Netflix

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Bethome! Ούτε η χθεσινή μέρα πήγε καλά όσον αφορά στο στοίχημα, το over βγήκε, αλλά η Μέλμπουρν Σίτι έχασε για πρώτη φορά από τους Νιουκάστλ Τζετς φέτος. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που γίνεται στην Αυστραλία, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, αφού και εκεί αποφασίστηκε τελικά η διακοπή του πρωταθλήματος, με τις νεότερες ανακοινώσεις στις 22 Απριλίου!

Βέβαια στην Ελλάδα εδώ και καιρό «Μένουμε σπίτι», όπως μας έχουν συστήσει οι ειδικοί και υπεύθυνοι για την καταπολέμηση αυτού του ιού. Και κάνουμε μόνο τις πολύ – πολύ απαραίτητες μετακινήσεις, για ψώνια πρώτης ανάγκης ή για δουλειά, οι ελάχιστοι που συνεχίζουν να εργάζονται.

Οι περισσότεροι φυσικά που μένουν σπίτι, είτε θα ασχολούνται με το διαδίκτυο, είτε θα βλέπουν κάτι στην τηλεόραση, με το Netflix να ανακοινώνει πως μειώνει την ποιότητα εικόνας σε όλο τον κόσμο σχεδόν, αφού με τον εγκλεισμό παντού έχουν αυξηθεί αυτοί που το παρακολουθούν. Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι η κορυφαία 10αδα σειρών και ταινιών που βλέπουν οι Ελληνες σήμερα.

1. Toy Boy

2. Elite

3. Η πλατφόρμα

4. Ultras

5. Οι φόνοι της Βαλχάλα

6. The English Game

7. Πανδημία: Ο κύκλος του ιού της γρίπης

8. Addicted

9. The Blacklist

10. Αυτοδημιούργητη, Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ

Για όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική μου γνώμη, από τα 10 παραπάνω έχω δει τα τέσσερα πρώτα, φυσικά το The English Game και όλες τις σεζόν του The Blacklist, πλην της φετινής. Ορισμένα σχόλια…

Οι πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνονται από ισπανικές παραγωγές. Το Toy Boy είναι μία σειρά μυστηρίου, βασιζόμενο στις περιπέτειες ενός στρίπερ στην Μαρμπέλα. Δύσκολα ταυτίζεται ο Ελληνας θεατής, μου κάνει εντύπωση που είναι τόσο ψηλά, αλλά είναι ωραία σειρά και με απρόσμενο τέλος (τουλάχιστον για πρώτο κύκλο, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για δεύτερο).

Το Elite είναι ένα ισπανικό μοντέρνο Beverly Hills 90210 για τους συνομήλικους μου, που απλά σε κάθε σεζόν του καταπιάνεται με ένα έγκλημα. Ωραία πλοκή, ωραίες ερμηνείες, σχολικό περιβάλλον, αρκετά καλή σειρά και σε κρατάει σε εγρήγορση και αγωνία.

Η πλατφόρμα είναι μία ταινία που έχει έξυπνο σενάριο και κάτι θέλει να πει με υπόγεια μηνύματα, αλλά προσωπικά θα σας σύστηνα να την αποφύγετε. Πολύ σκοτεινή ταινία και με ένα τέλος που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα….

Το Ultras είναι ουσιαστικά μία ιστορία, φανταστική όχι πραγματική, αλλά σχετίζεται με τους οπαδούς της Νάπολι. Αλλά περισσότερο εστιάζει στο εξωαγωνιστικό κομμάτι παρά στο αγωνιστικό. Να σας πω την αλήθεια, δεν ενθουσιάστηκα, περίμενα πολλά περισσότερα….

Το The English Game μπορεί να μιλάει για ποδόσφαιρο, αλλά και αυτό δεν έχει πολύ σχέση με το άθλημα αυτό καθαυτό. Περισσότερο στέκεται στις κοινωνικές αλλαγές της εποχής και πως έγινε στην Αγγλία από άθλημα των κυρίων και των ευγενών, άθλημα της εργατικής τάξης. Σε όσους αρέσει η αγγλική νοοτροπία και ο αγγλικός τρόπος σκέψης (όπως είμαι εγώ) και τους άρεσε και το Downtown Abbey, θα τους αρέσει και αυτό. Το μόνο που με στεναχώρησε, είναι πως ενώ έχει πραγματικά ονόματα και κάποια γεγονότα της εποχής, ωραιοποιήθηκε το σενάριο για να έχει happy end.

Τέλος, όσον αφορά στο The Blacklist, μόνο ένα έχω να σας πω. Την θεωρώ μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, σχετικά με τις ανατροπές από εκεί που δεν το περιμένεις και το μυστήριο που προσφέρει σε όλες τις σεζόν. Και φυσικά εδώ έχουμε την τεράστια ερμηνεία του James Spader (δεν μπορούσε να λείπει η φωτογραφία του από αυτό το κείμενο), τον οποίο θεωρώ πως έχουν αδικήσει οι συνάδερφοι του και οι κριτικοί, τόσο για την ερμηνεία του σε αυτή τη σειρά, όσο και για το παλιότερο Boston Legal.

Αυτά από εμένα για σήμερα, καλό εγκλεισμό σε όλους, μην ξεχνάτε, μένουμε σπίτι, ξεκουραζόμαστε, για να γυρίσουμε όλοι υγιείς και καλύτερα όταν τελειώσει αυτή η πρωτόγνωρη (για τους περισσότερους μας) κατάσταση.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα από εμένα, καλή τύχη σε ότι επιλέξετε να παίξετε!

Κώστας Σφήκας
Κώστας Σφήκας

Το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και αυτό είναι το πρώτο και τελευταίο που με απασχολεί σε κάθε αγώνα. Επίσης είμαι μαλωμένος με τις λέξεις «άχαστο» και «σίγουρο». Με μελέτη και λίγο τύχη αυξάνουμε τις πιθανότητες κέρδους μας…