Προγνωστικά Τσάμπιονσιπ:  Τελευταία αγωνιστική αυτή την εβδομάδα στην Τσάμπιονσιπ με τα πράγματα πλην  της κορυφής που έχει πάρει «φωτιά» να έχουν ξεκαθαρίσει. Στην έδρα της Τσάρλτον δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Μπέρνλι και με νίκη παίρνει την απευθείας άνοδο. Μεγάλο παιχνίδι στο «Riverside Stadium» με την Μίντλεσμπρο να υποδέχεται την Μπράιτον. Νίκη ή ισοπαλία κάνει στους γηπεδούχους μόνο νίκη θέλουν οι φιλοξενούμενοι.

Μπλάκμπερν – Ρέντινγκ (07/05, 14:30): Με το «διπλό» από την έδρα της Ρόδεραμ απέδρασε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπλάκμπερν. Τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη (1-2-0), έχει ξεμείνει από ουσιαστικούς στόχους εδώ και πολύ καιρό. Από την άλλη πλευρά η Ρέντινγκ ηττήθηκε με 2-1 από την Πρέστον, εντός έδρας. Συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-1-5), όντας και αυτή με τη σειρά της αδιάφορη. Ανοικτή αναμέτρηση με φάσεις εκατέρωθεν.

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.95 @ Stoiximan)

Κάρντιφ – Μπέρμιγχαμ (07/05, 14:30): Την βαριά ήττα με 3-0 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Κάρντιφ, χάνοντας έτσι και τις τελευταίες ελπίδες που είχε για συμμετοχή στα πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά η Μπέρμιγχαμ έμεινε στο ισόπαλο 3-3 με αντίπαλο τη Μπέρμιγχαμ, εντός έδρας. Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία και πέμπτη σερί αγωνιστική που αγνοεί το «τρίποντο» (0-3-2). Θέλουν να αποδείξουν πολλά αμφότερες και το αμφίσκορο μοιάζει με ιδανική επιλογή.

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.98 @ Goalbet)

Τσάρλτον – Μπέρνλι (07/05, 14:30): Νίκη γοήτρου στην έδρα της Λιντς με 2-1 πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Τσάρλτον. Πρώτη μετά από πέντε αγώνες (0-2-3), έχει ήδη υποβιβαστεί. Από την άλλη πλευρά η Μπέρνλι νίκησε με 1-0 την ΚΠΡ, εντός έδρας, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στις 22 αγωνιστικές (15-7-0). Εξασφάλισε τον προβιβασμό της στην Πρέμιερ ΛιγΚ, καθώς «Μπόρο» και Μπράιτον παίζουν μαζί την τελευταία αγωνιστική. Θέλει την πρώτη θέση η φιλοξενούμενος, από θετικό αποτέλεσμα και η γηπεδούχος. Διπλό σε συνδυασμό με Over 2.5.

Προγνωστικό: 2 & Over 2.5 (2.05 @ Betshop)

Ντέρμπι – Ίπσουιτς (07/05, 14:30): Ισόπαλη 1-1 με την Μπράιτον αναδείχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Ντέρμπι, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στις έξι αγωνιστικές (4-2-0), ετοιμάζεται για τα πλέι οφ που ακολουθούν. Από την άλλη πλευρά η Ίπσουιτς επέστρεψε μετά από καιρό (0-5-2) στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 3-2 της Μίλτον Κέινς Ντονς, εντός έδρας. Απελευθερωμένες πλέον από το άγχος αμφότερες, δείχνει αρκετά πιθανό το εκατέρωθεν σκοράρισμα.

Προγνωστικό: G/G (1.80 @ Magicbet)

Φούλαμ – Μπόλτον (07/05, 14:30): Βαριά ήττα με 3-0 από την Μπρέντφορντ υπέστη η Φούλαμ, εκτός έδρας. Δεύτερη σερί και τέταρτη διαδοχική αγωνιστική χωρίς νίκη (0-1-3), έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η Μπόλτον πήρε επιτέλους «τρίποντο», έπειτα από 14 αγωνιστικές (0-3-11), επικρατώντας με 1-0 της Χαλ, εντός έδρας. Έχει υποβιβαστεί εδώ και πολύ καιρό στη Λιγκ 1. Πήρε ψυχολογία από την πρώτη νίκη η φιλοξενούμενος, σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι μπορεί να κλείσει τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι.

Προγνωστικό: Χ2 (1.90 @ Interwetten)

Χάντερσφιλντ – Μπρέντφορντ (07/05, 14:30): Βαριά ήττα με 4-0 από την Μπρίστολ Σίτι υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική η Χάντερσφιλντ, εκτός έδρας. Τρέχει ρεκόρ 1-3-2 στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά η Μπρέντφορντ επικράτησε 3-0 της Φούλαμ, εντός έδρας, επιστρέφοντας έτσι στα νικηφόρα αποτελέσματα. Άκρως αντίθετη η πορεία που χαράζουν οι δύο ομάδες. Αν και τελευταία αγωνιστική έχει αξία το «διπλό».

Προγνωστικό: 2 (3.10 @ Mybet)

Χαλ – Ρόδεραμ (07/05, 14:30): Ήττα 1-0 από την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Μπόλτον υπέστη η Χαλ. Έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και ετοιμάζεται γι’ αυτά. Από την άλλη πλευρά η Ρόδεραμ βρίσκεται σε κάθοδο στις τελευταίες αναμετρήσεις της. Γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπλάκμπερν, εντός έδρας, συμπληρώνοντας τέσσερις αγωνιστικές δίχως νίκη (0-3-1), έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και του χρόνου στην κατηγορία. Κερδίζει η σοβαρή Χαλ.

Προγνωστικό: 1 (1.60 @ Stoiximan)

Μίντλεσμπρο – Μπράιτον (07/05, 14:30): Γκέλα για την Μίντλεσμπρο την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μπέρμιγχαμ. Στη δεύτερη θέση με 88 πόντους, όσους και η Μπράιτον, παίρνει την άνοδο με νίκη ή ισοπαλία. Από την άλλη πελυρά η Μπράιτον έμεινε με τη σειρά της στο ισόπαλο 1-1 με τη Ντέρμπι, εντός έδρας. Θέλει μόνο τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην «Μπόρο» για να προβιβαστεί απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα γίνει… σφαγή, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε σημείο. Προσεκτικό παιχνίδι και από τις δύο, τα λίγα γκολ είναι μία ασφαλής επιλογή.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.75 @ Goalbet)

Μίλτον Κέινς Ντονς – Νότιγχαμ (07/05, 14:30): Την ήττα με 3-2 από την Ίπσουιτς γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Μίλτον Κέινς Ντονς, εκτός έδρας. Συμπλήρωσε δέκα αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο» (0-4-6). Από την άλλη πλευρά η Νότιγχαμ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γουλβς, εντός έδρας, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στις τέσσερις αγωνιστικές (1-3-0). Αδιάφορο βαθμολογικά, πιο πολύ πείθει η φιλοξενούμενος και θα της δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα.

Προγνωστικό: 2 (2.60 @ Betshop)

Πρέστον – Λιντς (07/05, 14:30): Διπλό στην έδρα της Ρέντινγκ πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Πρέστον. Πρώτη επιτυχία μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα (0-2-3), έχασε από νωρίς το τρένο των πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά η Λιντς ηττήθηκε με 2-1 από την Τσάρλτον, εντός έδρας. Τρέχει ρεκόρ 3-1-2 στις τελευταίες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα. Με όρεξη για μπάλα στο τέλος αμφότερες, το αμφίσκορο μοιάζει με ιδανική επιλογή.

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.90 @ Magicbet)

ΚΠΡ – Μπρίστολ Σίτι (07/05, 14:30): Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις έδωσε η ΚΠΡ, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Μπέρνλι, εκτός έδρας. Συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη (0-2-2), έχοντας ξεμείνει από στόχους. Από την άλλη πλευρά η Μπρίστολ Σίτι επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Χάντερσφιλντ, εντός έδρας. Τρέχει ρεκόρ 2-3-1 στις τελευταίες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα. «Τρόμαξε» στο τελευταίο η Μπρίστολ, δεν κλείνει καλά τη σεζόν η ΚΠΡ, αξία προς τα δεξιά.

Προγνωστικό: 2 (2.80 @ Interwetten)

Γουλβς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ (07/05, 14:30): Στο ισόπαλο 1-1 με τη Νότιγχαμ έμεινε την προηγούμενη αγωνιστική η Γουλβς, εκτός έδρας, αγνοώντας το «τρίποντο» στις πρόσφατες πέντε αναμετρήσεις της (0-3-2). Από την άλλη πλευρά η Σέφιλντ διέλυσε με 3-0 την Κάρντιφ, εντός έδρας, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Δεν πατάει καλό στο φινάλε η γηπεδούχος, να μπει δυναμικά στα πλέι οφ με μία ακόμη νίκη θέλει η φιλοξενούμενος και μπορεί να την πετύχει.

Προγνωστικό: 2 (2.80 @ Mybet)