Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους τους φίλους του Bethome.gr. Περίφημα κύλησε η χθεσινή μέρα και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το “μπαμ”, ωστόσο η Ελλάδα και το Ισραήλ μας χάλασαν τα σχέδια. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα μας χάλασε το δυνατό μας σημείο (1 & Under 3,5), ενώ το Ισραήλ στο μπάσκετ διασύρθηκε και μας χάλασε μια ωραιότατη τριάδα με 6+ απόδοση, όπου μέχρι εκείνο το σημείο είχε κυλήσει όσο πιο εύκολα γινόταν.

Από την άλλη, πιάσαμε G/G, πιάσαμε Underaki, πληρωθήκαμε χινάρι, μπάσκετ (μονό αποδεκτό) και ημίχρονο τελικό. Διόλου άσχημα για πρεμιέρα Eurobasket και αγώνες Εθνικών ομάδων, όπου παραδοσιακά είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι.

Πάμε στα του σήμερα, με το κουπόνι να κυμαίνεται ακριβώς στο ίδιο μοτίβο. Μπάσκετ και Εθνικές.

Θα ξεκινήσω με το δυνατό σημείο και το παιχνίδι ανάμεσα σε Τυνησία και Κονγκό. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου τους έχοντας από 6 βαθμούς, καθώς επικράτησαν επί των Γουινέα και Λιβύης, όπου αναμένεται να έχουν ρόλο κομπάρσου στο συγκεκριμένο γκρουπ. Την πρόκριση παίρνει μονάχα η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου, έτσι η μεταξύ τους κόντρα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και πιθανόν να κρίνει πολλά. Θα στηρίξουμε τη σαφώς ανώτερη, ποιοτικότερη και πιο έμπειρη, Τυνησία, επιλέγοντας τον άσσο σε απόδοση 1.86.

Συνεχίζω με G/G από το Σλοβακία – Σλοβενία. Άκρως κομβικό το σημερινό παιχνίδι για τις δυο ομάδες, καθώς βρίσκονται σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα στον 6ο όμιλο με μόλις ένα βαθμό να τις χωρίζει. Περιμένουμε από αμφότερες να ψάξουν τη νίκη «σαν να μην υπάρχει αύριο» και αναμένουμε τουλάχιστον ένα τέρμα τόσο για τη Σλοβακία, όσο και για τη Σλοβενία. Επιλογή μας θα αποτελέσει το G/G σε απόδοση 2.30.

Περνάω στο Underaki και την αναμέτρηση Μεξικό – Παναμάς. Οι Μεξικανοί είναι κλάσεις ανώτεροι και ποιοτικότεροι από τους φιλοξενούμενους και βάση κάθε λογικής δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Οι Παναμέζοι από την πλευρά τους θα παραταχθούν με αποκλειστικό στόχο να αμυνθούν και να “χαλάσουν” το παιχνίδι των γηπεδούχων και πιθανόν να τα καταφέρουν μέχρι ενός σημείου. Θα πάμε με το Under 2,5 σε απόδοση 1.72.

Θα κλείσω με μπασκετάκι και το παιχνίδι ανάμεσα σε Σερβία και Πολωνία. Οι Σέρβοι θα αγωνιστούν με αρκετές ελλείψεις σε αυτό το Eurobasket, σε αντίθεση με τη Λετονία που θα παραταχθεί πλήρης και με μεγάλα αστέρια όπως ο Πορζίνγκις. Οι Λετονοί διαθέτουν αρκετή ποιότητα και πιστεύουμε πως θα κοντράρουν τους Σέρβους ακόμη και για τη νίκη. Θα τους επιλέξουμε όμως με +6,5 πόντους, έχοντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Άλλωστε, μιλάμε για ένα ματς πρεμιέρας όπου οι εκπλήξεις παραμονεύουν.

Τριάδα, μπόμπες, ημίχρονα τελικά και τα συναφί, θα τα βρείτε στην αριστερή μπάρα με τα προγνωστικά.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε!

Γιάννης Μανιάτης