Οι επιλογές του Adam Silver

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Bethome.gr

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος στο NBA έχει “παγώσει” και άπαντες έχουν μείνει με το εξής ερώτημα. Θα τελειώσει κανονικά η χρονιά ή απλά θα μείνει στην ιστορία ως μια σεζόν που δεν θα φορέσει κανείς δαχτυλίδι; Εμείς, οι λάτρεις του αθλήματος και της συγκεκριμένης λίγκας  ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί, ποιες είναι όμως οι επιλογές και οι σκέψεις των ανθρώπων του NBA;

Ο Κομισάριος λοιπόν, Adam Silver, προχώρησε σε δηλώσεις όσον αφορά το μέλλον της λίγκας και οι επιλογές που έχει στο μυαλό του είναι τρεις. Η πρώτη είναι να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια, με την παρουσία του κόσμου, εφόσον περάσει τουλάχιστον ο ένας μήνας διακοπής του πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό βέβαια θα πρέπει η έξαρση του ιού να έχει καταλαγιάσει πλήρως, σενάριο που δεν φαντάζει και τόσο πιθανό.

Η δεύτερη επιλογή του Silver είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια χωρίς θεατές, παρά μόνον ελάχιστων, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν περάσει και από τα απαραίτητα τεστ για τον Covid-19. Η τρίτη… σκέψη του είναι το αν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν με την τρέλα και τη σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, σκεπτόμενος το αντίκτυπο που θα έχει στη λίγκα η συνέχιση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τους παίκτες δήλωσε: “Γνωρίζω ότι οι παίκτες θέλουν να τελειώσει κανονικά η σεζόν, είναι παιδιά που θέλουν να παίζουν μπάσκετ. Πολλοί μου είπαν ότι κοντεύουν να τρελαθούν, θέλουν να παίξουν μπάσκετ και να ανταγωνιστούν και πάλι. Κατανοώ ότι το να χάσει κάποιος παίκτης μια χρονιά ή ένα μέρος αυτής δεν είναι το ίδιο όπως σε άλλα επαγγέλματα, επομένως θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε οι παίκτες να πατήσουν και πάλι στο παρκέ. Αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί η χρονιά μέχρι οι αρμόδιες αρχές υγείας να μας δώσουν το πράσινο φως”.

Άπαντες και σε όλους τους τομείς αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, κανείς δεν περίμενε αυτήν την πανδημία, επομένως δεν υπήρχε και σαφές πλάνο αντιμετώπισης. Τα πάντα είναι ρευστά και πιθανά και προφανώς όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση με τον Covid-19.

Είμαι αρκετά αισιόδοξος πως το NBA θα πορευθεί στη σωστή τροχιά, με γνώμονα την υγεία και την προστασία όλων. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια λίγκα που θα συμπαρασύρει τόσο τις υπόλοιπες αμερικάνικες λίγκες όπως το MLB, όσο και τις παγκόσμιες σε όλα τα αθλήματα. Ας μην ξεχνάμε πως το NBA ήταν η πρώτη διοργάνωση που διέκοψε τα παιχνίδια κι έπειτα ακολούθησαν τα υπόλοιπα αθλήματα και πρωταθλήματα.