Γεωργούντζος: Ο Σεφέρης για το Νικόλα!

Η Εθνική μας παίζει toghit  με την Μολδαβία και – επιμένω – στηρίζω ακόμη (!) ολόθερμα τον φίλο μου τον Τζον Φαν Σιπ! Αυτό φυσικά είναι σήμερα το θέμα μας και ποντάρω δυνατά στο “διπλό”! Όμως και today δεν μπορώ να μην κάνω μία στάση, να αποθεώσω ξανά τον Τιτάνα Βασίλη Σκουντή, ο οποίος έδωσε again  τα καλλιτεχνικά, ποιητικά ρέστα του, στα τρομακτικά του άρθρα, στο έγκυρο Sport24.gr,  όπου επίσης είμαι (άλλωστε) και εκεί “φαν”! Σήμερα, η σειρά του άριστου Αργύρη Πεδουλάκη, να  αποθεωθεί από τον ποιητή – αρθρογράφο μας, Βασίλη!

“Ο Αργύρης Πεδουλάκης παλιννόστησε” λέει  λοιπόν… ξανά στο Περιστέρι και ο Μπιλ ο τρομερός (εννοείται) τον αποθεώνει, παρομοιάζοντας,  ταυτίζοντάς τον παρακαλώ, με ποίημα του μυθικού μας Καβάφη, με τίτλο (βέβαια) “Επέστρεψε”! Υπέροχο!  Δώστε λοιπόν (μεγάλη) βάση. Γράφει έτσι ο μοναδικός, ο φίλο μου, ο  Βασίλης:

“Εάν δεν είχε προϋπάρξει και μάλιστα πριν από έναν αιώνα ο Κωνσταντίνος Καβάφης, θα έβαζα στοίχημα όλα μου τα λεφτά, ότι ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα του θα το είχε γράψει προς χάριν του Πεδουλάκη!

Δεν εννοώ την «Ιθάκη», ούτε τους «Βαρβάρους», αλλά το «Επέστρεφε», που ταιριάζει γάντι στην καριέρα του Αργύρη!

«Επέστρεφε

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με,

αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με —

όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη,

κι επιθυμία παλιά ξαναπερνά στο αίμα·

όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται,

κι αισθάνονται τα χέρια σαν ν’ αγγίζουν πάλι.

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με την νύχτα,

όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται…»

Παρεμπιπτόντως στο ποίημα του Καβάφη υπάρχει ένα λάθος, διότι ως γνωστόν η προστακτική δεν παίρνει αύξηση, αλλά είτε λέει «επέστρεφε» είτε (το ορθόν) «επίστρεφε», η ουσία δεν αλλάζει…

Ο Πεδουλάκης επέστρεφε στο παρελθόν στο Περιστέρι, επιστρέφει στο παρόν και δεν αποκλείεται να επιστρέψει και στο μέλλον!”. 

Θα τρελαθώ σας λέω! Η απόλυτη (μπασκετική- ποιητική) ανάλυση ξανά από τον Θεό Μπιλ Σκουντή.  Και (εννοείται και εδώ) πως  μετά και από αυτό, ο σπουδαίος Αργύρης ούτε που τον βλέπει (φυσικά) τον Νικόλα, τον Παπανικολόπουλο! Εκτός πια και αν γράψει, αν είχε γράψει καλύτερα, ποίημα για αυτόν ο Σεφέρης και δεν το γνωρίζουμε και τούτο ακόμη! Άντε ο Παλαμάς, ή κανένας – το πολύ  – Σολωμός.

Πάμε now στα σημερινά στοιχηματικά στην Stoiximan:

Μολδαβία – Ελλάδα “διπλό” και άντερ αν θέλετε,  Ουγγαρία – Σερβία “άσσος” και γκολ – γκολ (συμπληρωματικά)  και τέλος, Τουρκία – Ρωσία “Χ” και γκολ – γκολ και εδώ, για ακόμη μεγαλύτερο ταμείο.

Αυτά και για σήμερα, σας φιλώ, καλό ταμείο είπαμε, υπομονή, υγεία και καλό μεσημεράκι!

Υ.Γ.  Προς την διεύθυνση του Bethome.gr: Παρακαλώ πολύ… αλλάχτε μου την φωτό!  με δείχνει πολύ… χοντρό και τα “μωρά”  παραπονιούνται!  

Σωτήρης Γεωργούντζος
Σωτήρης Γεωργούντζος

Πάντα μάχιμος και αυθεντινός, o Σωτήρης Γεωργούντζος τρέχει παντού και δε διστάζει (όταν πρέπει) να τα βάλει με όλους... Στο Bethome.gr δε διστάζει να τα βάλει και με τους bookmakers, προσφέροντας τις ανεπανάληπτες καθημερινές προτάσεις του. Δε θα μπορούσε, φυσικά, να περιοριστεί σε αυτό, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον αθλητισμό και όχι μόνο. Τον βρίσκετε στο Facebook εδώ