Καλημέρα από το σπίτι του στοιχήματος! Εξαιρετική αποδείχθηκε για τη στήλη η προημιτελική φάση του Μουντιάλ, ας ελπίσουμε πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στα ημιτελικά, που εκκινούν σήμερα. Δυστυχώς, όσο και να θέλαμε να μην τελειώσει ποτέ, η διοργάνωση πλησιάζει προς το τέλος της…

Τα πράγματα προφανώς και έχουν σοβαρέψει επικίνδυνα, οι ομάδες ήδη από την προηγούμενη φάση δεν ασχολούνται καν με το πως θα προσφέρουν θέαμα, καθώς μοναδική τους έννοια (και δικαίως) είναι το πως θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στον τελικό της Κυριακής.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, σιγά-σιγά με το σημερινό Γαλλία – Βέλγιο. Πρόκειται, αναμφίβολα, για το ζευγάρι που όποια ομάδα καταφέρει να αναδειχθεί νικήτρια, θα τη συνοδεύει ο άτυπος τίτλος του φαβορί στον τελικό της Κυριακής, έστω κι αν στην πράξη τα πράγματα απέναντι σε καθεμιά εκ των Κροατίας ή Αγγλίας δεν πρόκειται να είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα.

Οι Γάλλοι φρόντισαν να μην «κλωτσήσουν» την τύχη που τους ήθελε απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε χωρίς τον καλύτερο παίκτη της και έκαναν σωστά όλα όσα έπρεπε να κάνουν για να φτάσουν σε (σχετικά) εύκολη νίκη. Στον αντίποδα, οι Βέλγοι έκαναν κι αυτοί σωστά τα πάντα με τους Βραζιλιάνους, αλλά ακόμη κι αν έμεναν εκτός, κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα άδικο.

Τα πράγματα και για τις δύο ομάδες είναι εντελώς διαφορετικά σήμερα. Η Γαλλία έχει προβάδισμα λόγω εμπειρίας, ωστόσο ποιος μπορεί να υποτιμήσει το Βέλγιο που έδειξε ομάδα ικανή για να κάνει τη ζημιά σε ανύποπτο χρόνο; Οπως και να ‘χει, πάντως, αμφότερες (ειδικά το Βέλγιο) έχουν τα «θεματάκια» τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα το G/G στο 1,85 της Betshop να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να εμφανιστεί.

Πάμε τώρα και στα ειδικά στοιχήματα. Καθαρά λόγω διαίσθησης, αλλά κι επειδή κρίνεται η μία θέση στον τελικό και τα λάθη απαγορεύονται, θα ποντάρω στη χρήση VAR στην αναμέτρηση, ενδεχόμενο που βρήκα σε απόδοση 2,00 στον Stoiximan. Παράλληλα, στην ίδια ιστοσελίδα θα ασχοληθώ και με τις κίτρινες κάρτες. Πιο συγκεκριμένα, θα κρατήσω το να δεχθούν οι Καντέ (4,00), Παβάρ (4,25) από τη Γαλλία και οι Τσαντλί (6,50) και Καράσκο (4,25) από το Βέλγιο.

Καλή τύχη σε ό,τι κι αν επιλέξετε! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο…