Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες!

Χθες ανακοινώθηκε η αναβολή των τελικών του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, σήμερα η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για το επόμενο καλοκαίρι. Η χθεσινή είδηση ήταν απολύτως αναμενόμενη και στην πράξη δεν σημαίνει και τίποτα. Ήταν δεδομένο πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να ολοκληρωθούν στην ώρα τους, οι διοργανώσεις. Πάντως, όποτε κι αν γίνουν, θα παίζουν με πλήθος αγορών στην betshop.

Δεν βγαίνει το καλεντάρι

Η ΟΥΕΦΑ, έχει βάλει καινούριο όριο στις 27 Ιουνίου για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στις 24 για τον τελικό του Γιουρόπα. Σε ένα ιδεατό σενάριο όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η ΟΥΕΦΑ μπορεί να τα καταφέρει. Καθώς είναι στο χέρι της, η μορφή  που θα αποφασίσει να συνεχιστούν οι δύο διοργανώσεις.

Αδύνατον φαντάζει να τα καταφέρουν μέχρι τις 30 Ιουνίου οι ομοσπονδίες. Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, είναι τεράστιο και αφορά την επόμενη σεζόν. Βλέπεται για να είναι ικανοποιημένα τα κανάλια, που τις τελευταίες δύο δεκαετίες τουλάχιστον έχουν την εξουσία στο ποδόσφαιρο, έχουν φροντίσει να μην υπάρχει η παραμικρή κενή ημερομηνία. Αρχές Ιουλίου ξεκινάνε τα προκριματικά, με τις ομοσπονδίες στην πλειοψηφία τους, να μην έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την σεζόν 2019-20, οπότε να μην έχουν δηλώσει τις ομάδες τους για την σεζόν 2020-21. Το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν καπάκι με την ολοκλήρωση της φετινής και να χρησιμοποιηθεί σαν διακοπή το μεγάλο κενό διάστημα για τον κορονοϊο, είναι μία σκέψη, που όμως από μόνη της δεν φθάνει. Καθώς η ΟΥΕΦΑ και οι ομοσπονδίες, θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα, για να καταφέρουν να φτιάξουν το επόμενο καλεντάρι.

Το καταστροφικό σενάριο

Σε πολλούς υπάρχει η σκέψη της παύλας που πρόσφατα δήλωσε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα. Λογικό μου ακούγεται καθώς έχει κάνει τόσο προβληματική δουλειά, που μόνο η οριστική διακοπή  θα τον έσωζε. Το συγκεκριμένο όμως σενάριο και άδικο είναι και οικονομικά καταστροφικό.

Είναι τελείως διαφορετικό η αναβολή μιας διοργάνωσης, για την επόμενη σεζόν, από την ματαίωση μία διοργάνωσης. Από την στιγμή που η διοργάνωση θα διεξαχθεί, τα έσοδα δεν θα χαθούν, οπότε τόσο για την ΔΟΕ, όσο και για την ΟΥΕΦΑ, δεν ήταν και τόσο μεγάλο το πρόβλημα να πάνε ένα χρόνο πίσω την Ολυμπιάδα και το EURO. Μία απόφαση όμως για ματαίωση της φετινής χρονιάς, θα σημαίνει ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή. Δεν αποκλείεται στο τέλος, να αποτελέσει την μόνη λύση, όμως ο στόχος είναι να γίνουν τα πάντα, ώστε να μην συμβεί.

Ελευθερώθηκε η Euroleague και το ΝΒΑ

Η απόφαση της ΔΟΕ , δίνει την δυνατότητα και στην Euroleague και στο ΝΒΑ, να ολοκληρώσει την φετινή σεζόν.  Χωρίς Προολυμπιακό τουρνουά και Ολυμπιάδα, βραχνάς από ημερομηνίες, πλέον δεν υπάρχει. Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, έχει να κάνει με τα συμβόλαια των αθλητών, που στην πλειοψηφία τους θα έχουν λήξει και θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα για να ανανεωθούν, μέχρι να τελειώσουν οι δύο διοργανώσεις . Ανάμεσα στο τέλος της μίας διοργάνωσης και το ξεκίνημα της επόμενης, υπάρχει τεράστιο κενό διάστημα και πλέον, δεσμευτικές ημερομηνίες δεν υπάρχουν.

Αυτήν την εποχή ο πλανήτης πηγαίνει μέρα μέρα και κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει. Ο σχεδιασμός και οι σκέψεις που γίνονται βάση της λογικής, καταρρίπτονται από μία απειλή που ο πλανήτης ζει κάθε 100 χρόνια και στην δική μας εποχή, ήμασταν σίγουροι πως δεν θα βιώσουμε.

ΤΣΑΡΛΥ
ΤΣΑΡΛΥ

Το στοίχημα είναι καθαρά προσωπικό παιχνίδι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι λόγω μεγαλύτερης ενασχόλησης, να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες να καταλήγουν σε μία σοβαρή με αυξημένες πιθανότητες εκτίμηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για παιχνίδι επαλήθευσης και όχι εντυπωσιασμού.