Καλημέρα σε όλους τους πιστούς του αγαπημένου μας στοιχήματος. Δε θα ήμουν μάντης αν σας έλεγα ότι σκέφτεστε από τώρα το πολύ μεγάλο βραδινό ματς του “Μπερναμπέου”, είτε στοιχηματικά είτε… οπαδικά. Είναι γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί μία ομάδα με φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Αντίθετα, η Ατλέτικο μάλλον είναι συμπαθής στους περισσότερους.

Σας προϊδεάζω ότι σήμερα ο Betfather θα… απέχει από τις προτάσεις. Προτιμά να σας εμπλουτίσει το γνωστικό πεδίο με ορισμένες πληροφορίες για την ισπανική πρωτεύουσα. Άλλωστε, δεν έχω κρύψει ότι μου αρέσουν τέτοιου είδους παρεκτροπές. Όχι, δε θα σας πω γενικά για τα αξιοθέατα της Μαδρίτης. Μένω πιστός στο σημερινό ματς και… πάμε να δούμε πού πανηγυρίζουν τις μεγάλες τους επιτυχίες οι οπαδοί των δύο αντιπάλων και… γιατί;

Θα έχετε ακούσει σίγουρα για την περίφημη πλατεία Cibeles και για την πηγή του Ποσειδώνα (Neptuno). Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, η Cibeles έχει συνδυαστεί με τα πανηγύρια των φίλων της Ρεάλ, ενώ το άγαλμα του Ποσειδώνα στολίζεται με “ροχιμπλάνκο” κασκόλ μετά από κάθε κατάκτηση κούπας της Ατλέτικο. Βέβαια, τα… εγκαίνια των πανηγυριών στη Cibeles έγιναν το 1962 από τους φίλους της Ατλέτικο. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, οι φίλοι των “μερένγκες”… ζήλεψαν και αποφάσισαν να κοπιάρουν τα πανηγύρια στο συγκεκριμένο τοπωνύμιο της πρωτεύουσας. Ήταν την πενταετία 1985-1990 που η Cibeles “κλείδωσε” ως… αποκλειστικότητα των “μερένγκες”, με τις πέντε σερί κατακτήσεις της Πριμέρα Ντιβισιόν από τη Ρεάλ. Από το 1991 και μετά οι της Ατλέτικο μετακινήθηκαν λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, στο άγαλμα του Ποσειδώνα. Αφορμή ήταν η κατάκτηση του Κόπα ντελ Ρέι επί της Μαγιόρκα.

Μπορεί τα δύο σημεία της πρωτεύουσας να συνδυάζονται με πανηγύρια για κατάκτηση τίτλων, όμως η συνθήκη της συνάντησης των δύο ομάδων στα ημιτελικά πιστεύουμε ότι θα επιφέρει… μαζώξεις των θριαμβευτών. Ειδικά οι φίλοι των “ροχιμπλάνκος” επιζητούν με… λύσσα την εκδίκηση για τους δύο χαμένους τελικούς από τη “βασίλισσα” πέρσι και το 2014. Κάπου στα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης (προς Πέμπτη) θα γνωρίζουμε ποια εκ των δύο θα έχει σφραγίσει το εισιτήριο του τελικού και -κατ’ επέκταση- πού θα παρατηρηθεί… πολυκοσμία. Εσείς τι πιστεύετε: Cibeles ή Neptuno; Hasta mañana!

Βασίλης Μελίδης