Hi guys, πώς μου είστε,  τι μου κάνετε σήμερα, Τρίτη, όλα οκ; Σήμερα και μιας και πλησιάζουμε πια προς το φινάλε μας και πριν τις φοβερές μας (!) βέβαια στοιχηματικές μας προβλέψεις,  λέω να το ψιλοσοβαρέψουμε λίγο και να μιλήσουμε για κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση παρακολουθώντας τους αγώνες του Euro 2020 και κυρίως τα κατάμεστα (!) από κόσμο και χωρίς καν μάσκες, αποστάσεις κλπ., παρακαλώ γήπεδα, κυρίως  της Δανίας και  (ειδικά θέλω να πω) της Ουγγαρίας.

Μετά την αρχική μου οργή  για αυτές τις εικόνες, έψαξα λίγο (και) το εν λόγω πάντα θέμα μας και δείτε τί αλίευσα από το (σοβαρό πάντα και το λέω πολύ σοβαρά αυτό) pronews.gr, κάτι που νομίζω πως εξηγεί τελικά πάρα πολλά. Διαβάστε αναλυτικά τα κάτωθι: “Τι έκανε η Ουγγαρία και τι δεν έκανε η Ελλάδα. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, δύο βίοι αντίθετοι. Οι εικόνες που είδαμε στα πρόσφατα παιχνίδια της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία και την Γαλλία για το EURO 2020 φαίνονται σε εμάς τους Έλληνες τόσο… μακρινές.

Περίπου 68.000 οπαδοί γέμισαν το γήπεδο «Puskás Aréna», χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς τίποτα. Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης γυρνούσε την ΕΕ και ζητούσε να υιοθετηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο τελικά έγινε πιστοποιητικό COVID, ο Βίκτορ Όρμπαν προμηθεύτηκε φάρμακα για τους πολίτες, αλλά και όλα τα εμβόλια, αδιαφορώντας για τις ιδεοληψίες της ΕΕ

Η Ελλάδα λοιπόν εμφανίστηκε ως ο παρίας της Ευρώπης (το είχε παραδεχθεί ο πρωθυπουργός όταν σε συνέντευξη του είχε πει πως «είμαστε μία μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αγοράσουμε μόνοι μας εμβόλια») και πήρε τα εμβόλια που ξεστόκαραν οι Γερμανοί, αυτά της AstraZenenca. Και όταν τελικά τα περιστατικά παρενεργειών ήταν τόσα πολλά… η Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε (καθυστερημένα) να σταματήσει  τη χορήγηση τους σε πολίτες κάτω των 60 ετών, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες.

Με την Ελλάδα να ξεστοκάρει αυτή με τη σειρά της τα συγκεκριμένα εμβόλια πλέον σε Σκόπια και Αλβανία. Να σημειώσουμε εδώ πως η κυβέρνηση πήρε τα εμβόλια της AstraZeneca ως «αντάλλαγμα» γι’ αυτά της Moderna που δάνεισε (χάρισε) στην Γερμανία. Από την άλλη η Ουγγαρία εμβολίασε τον πληθυσμό τόσο με το Sputnik V, όσο και με το κινεζικό Sinofarm. Η Ουγγαρία  έχει πετάξει από τον Μάιο τις μάσκες και το lockdown και με τη βοήθεια των φαρμάκων έχει καταφέρει να «τελειώσει» την πανδημία”. Αυτά!

Η Ουγγαρία λοιπόν από την μία και η… Μπανανία από την άλλη, ή η… Ουγκάντα αν το θέλετε, η χώρα της Αφρικής με τους λευκούς ανθρώπους, που έλεγε και ο αείμνηστος, ο τεράστιος  Χάρρυ Κλυνν! Ουφ, αυτά. Ας πάμε όμως τώρα και στα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος. Έχουμε και λέμε:  Κροατία – Σκωτία “άσσος” , Τσεχία – Αγγλία άντερ και τέλος… Φολγκόρε – Πρίστινα όβερ 3,5! Αυτά και για today – σας φιλώ όλες και όλους, καλό ταμείο φυσικά και τα λέμε πάλι αύριο, Τετάρτη!